Skip to main content

После 13 година НАТО агресије, мртви хероји заборављени


Данас се навршава 13 година од почетка НАТО агресије на нашу земљу, Синдикат српске полиције жели да подсети јавност да је током деведесетих година више од 800 припадника Министарства унутрашњих послова дало своје животе за одбрану своје земље и свог народа.
На жалост, и даље нема јединственог спомен обележја погинулим и несталим херојима Министарства унутрашњих послова.Пре три године, испред зграде Министарства у улици Кнеза Милоша 101 у Београду, на почетку свог мандата министар Ивица Дачић, дао је јавно обећање да ће се у његовом мандату изградити спомен обележје свим жтвама радницима МУП.
Стара латинска изрека „Говоре дела а не речи“ довољно говори о делу наших мртвих хероја као и о делу и јавној речи оних који су обећавали!

„Ако се правдају кризом и недостатком пара за споменик, питамо се зашто нису направили виртуелно спомен обележје на интеренту? Стручњаци за ИТ у МУП ово су могли направити без икаквих трошкова.
Намећу се логичка питања:

  • Зашто се грађанима, истраживачима, историчарима, родбини, породицама жртава ускраћује право да се упознају са биографијама и именима жртава?
  • Зашто се жртвама ускраћује право да њихово херојство буде јавно обелодањено?
  • Зашто се ова држава и МУП стиди својих мртвих хероја?
  • Зашто су фотографије имена и биографије погинулих и несталих уклоњене пре пар година са веб сајта МУП?

Много је још сличних питања без одговора!“
По други пут апелујемо на министра и Министарство унутрашњих послова да врати своје погинуле хероје на свој веб сајт МУП, именом, презименом, фотографијом и биографијом.
Уколико то не желе, Синдикат српске полиције у наредном периоду спреман је да изгради посебан веб сајт као виртуелно спомен обележје.
Ми се својих хероја не стидимо, ми не заборављамо, ми не дајемо лажна обећања!
 Oвде погледајте видео прилог, јавно обећање министра Дачића  да ће подићи споменик погинулим полицајцима.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ