Skip to main content

Повређен саобраћајац код Орловаче


Београд, 28.06.2017. године, – Данас је у поподневним часовима дошло до тешке саобраћајне незгоде у којој је један наш колега, саобраћајни полицајац Дејан Ђорђевић (42) задобио телесне повреде. До незгоде је дошло на обилазници око Београда, у близини Орловаче. Колега је задобио велике расекотине на глави, поприлично је угруван али је у свесном стању, верујемо да ће бити све у реду и желимо му брз опоравак.

Оно што привлачи посебну пажњу свакако јесте то да је до незгоде дошло око 15,00 часова, највероватније приликом вршења контроле саобраћаја на обилазници око Београда. Премада још увек нису разјашњене све околности незгоде, према првим информацијама којима располажемо, возач возила је заспао за воланом, изгубио контролу и колега није успео да избегне ударац. Дакле, ово је директан доказ оправданости нашех захтева упућеног министру, као и његове брзе реакције и расписивања депеше којом је наложена прерасподела радног времена у време кстремних врућина. Подсећамо да је данас температура у Београду, у једном моменту, прелазила и 37 подеок на скали.

Свако разуман је такав потез министра подржао, али у једном делу јавности, судећи по коментарима на друштвеним мрежама, па чак и код извесног броја запослених у Министарству унутрашњих послова, на осуду и подсмех су наишли и наш захтев и министрова реакција. Коментари се најчешће своде на „нису полицајци размажени, морају да раде и по сунцу“! Да, морају, то смо и нагласили, а и сваки полицајац ће професионално реаговати и заштити безбедност људи и имовине, али само ако је то заиста неопходно.

Ни један саобраћајац неће одбити да изађе на увиђај и сличну интервенцију, али заиста нема потребе за било каквом редовном контролом саобраћаја. Неће се полицајац „истопити на сунцу“ али нема ни потребе излагати опасности ради јурења некаквих резултата или пуњења буџета. Видели смо, на овим врућинама су сви учесници саобраћаја уморни и нервозни, понеки поспани, представљају опасност и по себе и по друге.

Колеге, сведоци смо да се депеша министра не поштује у потпуности у свим организационим јединицама, као на пример на ауто-путу где се данима већ спроводе целодневне акције на мерењу брзине радарима. Позивамо вас да нам указујете на пропусте старешина, а ми ћемо даље интервенисати у Дирекцији полиције или код начелника конкретног Сектора. Не дозволимо да нам се овакви случајеви понове услед одсуства савести код појединих старешина и због наше лењости да на пропусте благовремено укажемо.

Служба за информисање ССП
Миле Лазаревић