Skip to main content

Повређено више од десет полицаја у Реснику


Квалитет полицијске кациге после напада хулигана

Синдикат српске полиције најоштрије осуђује напад на припаднике Полицијске бригаде Београд која је ангажована у Реснику на обезбеђењу постављања контејнера за расељавања лица са Новог Београда, из окружења насеља Белвил.
До сада, по информацијама са терена повређено је тринаест полицијских службеника док је некима од њих помоћ указана у Ургентном центру Београд.

По информацијама које стижу са терена, грађани Ресника не дозвољавају постављање нових контејнера и насељавање нових породица, с обзиром да већ постоје два насеља контејнерског типа.
Према подацима са терена, полицијске службенике Полицијске бригаде Београд ничим изазвани,  напали су мештани и поједини навијачи Рада и Црвене Звезде каменицама и другим подесним средствима.
Полицијски службеници, до напада показали су висок степен преофесионализма и толеранције и нису употребљавали физичку снагу или средства принуде.
После напада и повређивања полицијских службеника, према нападачима су предузета законска овлашћења у циљу заштите личне безбедности полицијских службеника и одржања стабилног Јавног реда и мира.
Недостатак адекватне опреме за рад евидентан је и по томе јер су полицијски службеници повређени у ситуацији у којој би морали имати добру и квалитетну заштитну опрему. Садашња која се користи, стара је и дотрајала и не пружа адекватну заштиту.

Из читавог случаја може се видети да држава није учинила довољно да политичким средствима реши проблем расељавања и насељавања лица као и да је полиција опет стављена између „две ватре“ и извукла „најдебљи крај“.
Синдикат српске полиције апелује на грађане, локалну власт и политичаре да седну за сто и реше све међусобне проблеме на миран и цивилизован начин, уместо да нападају полицију која поступа по наређењу.
У противном, свако ко се дрзне да нападне другог или полицајца сносиће законске последице.
Број: 51и/012
Београд, 08.април 2012.године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ