Skip to main content

Пракса се наставља – Још један напад на полицајца


Чињеница је да су ометања, спречавања и напади на овлашћена saobracajna-policija-zakon-o-saobracaju-kontrola-prekrsaji-1328585176-56907службена лица приликом извршавања службених задатака постали свакодневница. И све учесталија. Таква поступања полако прелазе у навику међу учиниоцима кривичних дела и прекршаја. И према таквим лицима приликом интервенције се приступа пажљиво и са великим опрезом.

Али, ко од овлашћених службених лица може очекивати да буде нападнут од – ДОКТОРА. Особе која се бави професијом, где је природа посла таква да стално сарађују са полицијским службеницима. Само је било питање времена када ће неко то учинити, после одређених друштвених дешавања (смањења плате у јавном сектору, у пракси блага казнена политика судова према извршиоцима, „провлачење“ полицајаца и лекара по медијима углавном у негативном контексту и сл.). Ово је укратко опис догађаја:

Дана 07.03.2015. године полицијски службеник СПИ Нови Пазар, Булић Сафет нападнут је у центру града Новог Пазара, тачније у улици Градској, приликом вршења делатности регулисања саобраћаја од стране лица које је санкционисао због учињеног саобраћајног прекршаја.  (Касније се испоставило да се ради о лицу Л.А, по занимању доктор – хирург).
Револтиран ситуацијом Л.А  је упутио више псовки и погрдних речи пол.службенику Булић Сафету, након чега је Л.А пришао и ударио више пута рукама у пределу груди Булић Сафета, те му је том приликом поред нанетих повреда оштетио  радио станицу марке „тетра“ и наочари које је носио. Након тога је Л.А брзо ушао у своје возило и самоиницијативно покушао да напусти место догађаја и у том тренутку предњим делом возила  удара пол.службеника Булић Сафета у пределу ногу. Поред колеге који је радио у патроли , више грађана су сведоци наведеног догађаја. Током овог догађаја пол.службеник Булић Сафет је задобио телесне повреде као и јако емотивно и психофизичко оптерећење услед чега се обратио за указивање лекарске помоћи у ЗЦ Нови Пазар у ком, игром случаја, као хирург ради лице Л.А. који је актер описаног догађаја.
Тежину целом случају даје чињеница да је овакав вид негативног понашања испољио један интелектуалац и академски грађанин Новог Пазара. Располажемо информацијама да је од стране ЗОЈТ у Новом Пазару, одређено задржавање до 48 часова Л.А. те да је истом поднета кривична пријава за кривично дело из чл. 323. КЗ РС – Напад на службено лице у вршењу службене дужности.“

Синдикат српске полиције, РЦ Нови Пазар, најоштрије осуђује понашање овакве врсте и употребиће сву своју снагу да се појаве овакве врсте сведу на најмању могућу меру или чак искорене у потпуности.

Колеги и члану ССП Булић Саферу РЦ ССП Нови Пазар ставља на располагање све своје ресурсе у погледу правне подршке и помоћи као и евентуалне помоћи у лечењу. Такође му желимо брз опоравак и повратак у полицијске редове.

Члан ГО ССП
Адмир Голубица


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ