Како смо дошли до тога да нас напад на полицајца више не изненађује? Да нам то постане свакодневица и да се чудимо се кад смена прође без инцидената! Синдикат српске полиције сматра да је одговор крајње једноставан и лежи у не/поступању правосудних органа.

Тужиоци и судије веома благонаклоно гледају на нападаче. Изговоре за њихово пуштање на слободу бирају врло маштовито.

Тако смо у четвртак увече имали напад на полицајца у Прокупљу. Возач Д.А. (54) одбија да се подвргне алкотестирању и удара саобраћајца песницом у главу. Псује, прети осветом, прети везама „у врху“, али га повређени полицајац заједно са колегом из патроле успева да савлада и приведе.

Полицајац Ј.Д. (39) срећом пролази само са лаком телесном повредом а нападач и након привођења наставља своју малу представу. И даље одбија алкотестирање, па поступајући лекар констатује видно алкохолисано стање. Напад на полицајца добија и свој полицијски епилог – бива му одређено полицијско задржавање.

А онда ову малу представу настављају нападач и његов адвокат изговорима, али и тужилац саосећањем, шта ће човек, осетљиве је душе. Пуста нападача на слободу уз образложење да исти мора да се брине о старом и болесном оцу. Тако да тај нападач опет увелико ужива возећи улицама Прокупља а саобраћајци у шоку!

Да није трагично било би смешно. Али ништа чудно, па ми живимо у држави где је атентатор на премијера пуштен на слободу под сличним изговором – трговачки је путник, издржава породицу!

Председник ССП Лазар Ранитовић поручује: “Узалудне су изјаве министра о заштити полицијских службеника, џаба наши апели и протести на улицама – правосуђе једноставно вапи за променама. Тужиоце и судије неко мора да подсети са које стране закона треба да буду! То је основни услов постојања правне државе а самим тиме и правне заштите полицијских службеника.”

Напад на полицајца није нешто необично, има их у свакој држави, свака будала може да нас нападне. Али тај нападач мора да зна да му након тога обавезно предстоји дугогодишња робија! Другог лека нема.

Служба за информисање ССП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *