Skip to main content

ПС АЛЕКСИНАЦ – САСТАНАК СА РУКОВОДСТВОМ ПС


Дана 16.06.2021 године у просторијама полицијске станице у Алексинцу, одржан је радни састанак са начелником ПС Алексинац г-дином Токић Срђаном и његовим сарадницима. Делегацију ССП чинили су: Стефановић Горан и Илић Мирослав испред РЦ Ниш, Александар Петровић председник новоформиране СГ Алексинац, Поповић Небојша – члан ГО ССП и Саша Симић – заменик председника ССП.

У веома срдачној и конструктивној атмосфери разговарано је о појединим питањима које оптерећују запослене у Полицијској станици Алексинац, а која се првенствено односе на следећа питања:

  • – дневни распоред рада ради се не прави 48 часова унапред, већ свакодневно .
  • – вишак радник сати и проблеми са реализацијом истих,
  • – проблем са приправношћу,
  • – проблеми са систематизацијом радних места и недостатком потребног броја ОСл обзиром да ПС Алексинац покрива територијално велики број насељених места,
  • – неадекватни услови рада у СВС Алексинац, ПО Житковац ( објекти којима је неопходно реновирање),

Од стране начелника Токића исказана је добра воља за решавањем оних проблема који су препознати од стране представника ССП а односе се конкретно на дневни распоред рада, вишак сати и сл. Упутио је молбу представницима синдиката да помогнемо у реализацији попуне људства, јер је хронични недостатак ОСЛ битан елемент у подизању свеукупне безбедности и смањењу стопе криминалитета на овом подручју.

Колико је мало времена потребно да би се решио проблем са распоредом рада и прерасподелом вишка радних сати уверили смо се непосредно након састанка када је преставник ССП у Алексинцу лично позван да се увери у спровођење наредбе начелника.

Са великим задовољством истичемо да је у Алексинцу пре око  месец дана формирана синдикалана група и да је захваљујући препознатљивом карактеру и озбиљном приступу у решавању проблема запослених приступило 22 члана или око ¼ укупног броја запослених у ПС Алексинац. Настављамо да радимо у интересу чланова и запослених.

Служба за информисање ССП
Саша Симић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ