Skip to main content

ПС Врбас – „Пилот пројекат“ се наставља


Развој полицијске делатности у заједници заснива се на унапређивању превентивног рада полиције, полицијске организације и управљања, система вредности у полицији и вредновања полицијског рада и афирмисање улоге заједнице у подизању нивоа безбедности.   Због тога је стране МУП-а у сарадњи са осталим државним органима, домаћим и страним организацијама усвојена  „Стратегија полиције у локалној заједници“.  У месецу јуну 2015. године од стране МУП-а Републике Србије покренут је Пилот пројекат који се спроводи у  Полицијским  станицама у Земуну, Пријепољу и Врбасу. Пилот пројектом предвиђено је да полицијски службеници спроведу низ акција којима би се кроз партнерски однос и приближавање рада полициских службеника грађанима побољшао ниво безбедности у  Заједници.

Од самог почетка ПС Врбас је спровела низ акција у оквиру овог пројекта, које је ССП путем веб сајта званично објавио и подржао  http://ssp.org.rs/arhive/10069 . После завршетка ових акција 24. септембра у 12,00 часова је започела још једна,  под називом „Фудбалом против насиља и дроге“ где су циљна група били претежно ученици Основних школа са територије Врбаса. Кроз пропагирање фудбала као најмасовнијег спорта и кроз промоцију спорта од стране истакнутих и узорних спортиста капитена наша два највећа фудбалска клуба младима је упућена јасна порука  да је спорт тај који им даје могућност да се развију у правом смеру а да су насиље и дрога погрешан одабир. Пропагирање активности кроз промовисање дербија у новом светлу различитом од онога који не ретко прати насиље на трибинама младима је пренешена позитивна слику надметања и ривалства у спорту.

У оквиру активности на мобилном фудбалском терену на тргу „Николе Пашића“ је организована фудбалска утакмица „дерби“  између ученика Основних школа из Врбаса где је свака школа  дала по два ученика 5. разреда  ,где је било и девојчица које тренирају фудбал. Један тим је био обучен у мајицама црвене боје – ФК“Црвена Звезда“ а други у мајицама  црне боје -ФК“Партизан“.  На леђима мајице је био оштампан назив „Полиција у сарадњи са грађанима ПС Врбас“, на грудима лого полицијске значке  и  порука „Фудбалом против насиља и дроге“. Тимове су предводили капитени ФК “Црвена Звезда“ и ФК “Партизан“, судија утакмице је био најбољи Српски судија Милорад Мажић, а селектор овог тима Вељко Пауновић  (селектор младе репрезентације Србије, која је освојила Светско првенство). Као ВИП гости са обезбеђеним седиштима, у госте су се одазвала деца ометена у развоју  из Удружење „Кућица –МНРО“ из Врбаса и Удружење деце и младих  са сметњама у развоју, инвалидитетом и ретким болестима  „Мулти-Арт“ из Врбаса уз присуство родитеља. Од стране полицијских службеника ПС Врбас у току програма а пре утакмице деци су подељене  мајице са логом акције, поклони  у виду поклон пакета са кондиторским производима, а након меча и поклони од стране капитена по 40 улазница за мечеве ФК “Црвена Звезда“ и ФК “ Партизан“ .

Поред горе наведених, на овој манифестацији, учешће су узели и:  Удружење деце ометене у развоју „Кућица –МНРО“  из Врбаса, Удружење деце и  младих са сметњама у развоју, инвалидитетом и ретким болестима  „Мулти-Арт“ из Врбаса са родитељима и представницима удружења, представници Центара за социјални рад Врбас као координатора са удружењима, ученици О.Ш. из општине Врбас са разредним старешинама и наставницима физичког, представници СО Врбас и Канцеларије за младе као организациона подршка, музичар-репер из  групе  „Београдски синдикат“  са плесном групом из Новог Сада „Magic People“ 8 чланова, представници млађих селекција фудбалских клубова из Општине Врбас са тренерима и наравно медији.

Синдикат српске полиције овом приликом жели још једном да похвали запослене у ПС Врбас на челу са начелником Владом Глођовићем,  главним организатором оваквих акцију у оквиру „Пилот пројекта“.  Оно што њему можемо обећати је пружање неопходне подршке у одржавању оваквих акција у будућности, а запосленима у МУП-у да ћемо се борити да и остали амбициозни, школовани и вредни појединци као што је начелник ПС Врбас испливају из масе бахатих, самовољних, незаинтересованих и препотентних руководиоца и тако убрзају започете реформе.

Служба за информисање ССП

PLAKAT POLICIJA


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ