Skip to main content

ПУ ЛЕСКОВАЦ – САСТАНАК СА РУКОВОДСТВОМ


Дана 15.07.2021 године у просторијама ПУ Лесковац одржан је радни састанак руководства ПУ са представницима Синдиката српске полиције. Домаћин састанка начелник ПУ Лесковац г-дин Томислав Илић са сарадницима Коцићем, Крстићем, Стојиљковићем, Цакићем и Стојановићем, угостио је делегацију Синдиката српске полиције коју су чинили: председник Лазар Ранитовић, заменик Симић Саша, председник РЦ Лесковац Јовић Срђан и председник СГ Медвеђа Додеровић Данило.

У веома срдачној и конструктивној атмосфери разговарало се о питањима које оптерећују запослене на подручју територијалне надлежности коју покрива Полицијска управа Лесковац.

Неадекватно награђивање, упућивање на рад у КЗБ, дневни распоред рада који се не прави 48 сати унапред, заступљеност мањина у руководећем кадру, услови рада на терену у објектима које покрива ПО Медвеце, теренска исхрана – ланч пакети, прерасподела радних сати, попуна радних места у ГСК у Власотинцу, пасивно дежурство су само неке од тема о којима смо разговарали.

Начелник Илић се захвалио представницима синдиката на труду и залагању око заштите права запослених и истакао да се морају поштовати сва права која су дефинисана Законом додавши да ће са његовим сарадницима анализирати све наведене проблеме и у најкраћем року отклонити неправиности које су уочене, а које су у његовој надлежности. Постоје проблеми које превазлазе надлежност на нивоу ПУ и замолио је представнике синдиката да помогну у контактима са надлежним у Министарству да се евидентни проблеми који се тичу исхране, реновирања објекта у КЗБ и набавке теренских возила што пре отклоне.

Са задовољством можемо да истакнемо да су овакви састанци изузетно потребни јер се већина нагомиланих проблема решава одмах или непосредно након састанка. Такође, сарадња са руководством организационих јединица Министарства је увек конструктивна и плодоносна, показује партнерски однос и унапређује социјални дијалог на обострано задовољство.

Ваш Синдикат српске полиције