Skip to main content

ПУ НИШ: Одржан састанак са начелником Срђаном Грекуловићем


pu nisДелегација синдиката српске полиције одржала је 23.10.2013. године са почетком у 11,00 часова  састанак са Начелником ПУ Ниш Срђаном Грекуловићем.

Синдикат српске полиције заступали су Председник синдиката Глишо Видовић, председник  Скупштине РЦ Ниш Славиша Дејановић , председник СГ Дољевац Небојшa Стефановић  и члан  СГ Ниш припадник ОСП Саша Недељковић .

Начелник ПУ Ниш, Срђан Грекуловић је изнео његове визије и планове за унапређење рада у смислу повећања безбедности грађана, као и побољшања услова рада запослених у ПУ Ниш. Грекуловић је  нагласио да је отворен за сарадњу са Синдикатом српске полиције и да ће у наредном периоду  рад ПУ Ниш, њега и његових сарадника бити транспарентнији него што је то био случај у предходном периоду.

Глишо Видовић се захвалио Начелнику што је издвојио време за састанак са делегацијом  Синдиката упркос томе што је пред њим гомила обавеза и у великој је гужви због актулних  дешавања у граду.

Затим је предочио начелнику и присутнима податак да синдикат тренутно броји око 6800 чланова  и да смо на прагу достизања репрезентативности.

Тренутно на територији града Ниша ССП има нешто мање од 400 чланова Синдиката организованих  у три синдиаклне групе. Представио је присутне колеге из синдиката и предложио да одмах  пређемо на теме за разговор и дао реч председнику скупштине СГ Дољевац Небојши  Стефановићу да изнесе проблеме радника ПС Дољевац.

Небојша Стефановић је изнео да му се обратио већи број чланова  ССП и запослени у ПС Дољевац са жалбом да приликом опхођења и комуникације са командиром ПИ Дољевац исти исказује непрофесионализам, да је његов однос према  подређенима понижавајући и да је у вези његовог опхођења подносио писмену представку.

Начелник ПУ Ниш на изнети проблем је нагласио да је он упознат са тим, да његови сарадници  врше провере те уколико су наводи тачни против истог биће предузете мере.

Изнет је проблем са бактериолошком и хемијском исправношћу воде за пиће у ПС  Дољевац која се црпи из дворишног бунара ПС.  Глишо Видовић предложио је  Начелнику ПУ Ниш да трошкове бактериолошког и хемијског испитивиња пијаће воде сноси Синдикат  односно РЦ Ниш.

Начелник ПУ Ниш се сложио са предлогом и да ће уколико је вода бактериолошки и хемјски  неисправна изнаћи начин за решење проблема.

Након тога Начелнику се обратио члан ССП СГ Ниш Недељковић Саша припадник ОСП који је  изнео проблем неусловоности за рад у просторији Вође смене ДС ОСП. Просторија се налази у  средишту зграде, без прозора и дневне светлости као и дотока свежег ваздуха.

Начелник је одговорио да се ради на комплетном реновирању просторија мокрог чвора као и  просторије ДС. Такође је нагласио да се ради на измештању ДС у просторији увиђајне екипе која  се налази у приземљу зграде где има прозора.

Недељковић је изнео проблем ОСП са опремом за контролу саобраћаја у ноћном сатима  наглашавајући да нема довољан број светлоодбојних флуеросцентних прслука као и уметака за батеријске лампе.

Начелник је одговорио да је од стране МУП-а требовао одређени број батеријских лампи, уметака као и флуеросцентних прслука али да још није стигао одговор.

Председник скупштине РЦ Ниш Дејановић Славиша истакао је проблем у раду позорничке  делатности, где позорничку делатност обавља један пол. службеник. Исти је предложио да би  због безбеднијег и квалитетнијег обављања послова, позорничку делатност требало да обављају  два пол. службеника.

Начелник се сложио стим те да ће наложити својим сарадницима организовање службе у том  правцу.

Дејановић Славиша је истако проблем у вези непоштовања  ПКУ за пол. службенике, Закона о раду и др. а који се односи на неиздавање налога за  прековремени рад , непрекидног одмора мањег од 12 чсова између два радна дана.

Начелник је истакао да ће према рукловодиоцима који непоштују ПКУ, Закон о раду и др.  предузимати мере, а РЦ Ниш упутио да се уколико има таквих случајева, обрате њему лично  писменим путем.

Делегација ССП је изнела конкретан проблем непоштовања ПКУ од стране  Шефа техничке службе, Одељења за логистику, јер приликом достављања временика рада  исти није приказао радне сате у време државних празника радницама који раде на одржавању  хигијене ПУ.

 Начелник је одговорио да ће наложити сарадницима да испитају тачност навода и против  одговорних предузеће одговарајуће мере.

На крају Начелник ПУ Ниш је нагласио да у вези нашег захтева за доделу просторије који би РЦ Ниш користио као канцеларију ускоро бити решен.

Служба за информисање


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ