Skip to main content

ПУ ВРАЊЕ: Вишак сати ће бити исплаћен!


Ужице, 05.03.2016.године, – Синдикат српске полиције добио је допис начелника Полицијске управе Врање, као одговор на наша постављена питања и изнете захтеве запослених у тој управи. Између осталог, господин Велиновић нас извештава и да је поднео предлог за покретање дисциплинског поступка против начелника Полицисјке станице Трговиште, а због непоштовања Закона о раду, ПКУ за полицијске службенике и инструктивне депеше Директора полиције – у вези са прављењем распореда рада.

У наставку дописа се говори и о томе да су у завршној фази припремне радње на реализацији захтева запослених за обрачун и исплату оствареног вишка сати које нису искористили кроз прерасподелу и коришћење слободних дана. Такође, при крају је и израда спискова раника који имају право на посебну накнаду за рад у специфичним подручјима, у складу са Одлуком министра, ретроактивно за ранији период. Исплата новца се може очекивати ускоро.

Руководство синдиката је задовољно овом показаном кооперативношћу начелника ПУ Врање, која је уследила након неколико радних састанака и вишемесечног неразумевања. Верујемо да, као и увек и свуда уосталом, само у сарадњи и међусобном уважавању на релацији „руководство управе – синдикални активисти“, можемо и морамо да решавамо проблеме у раду и створимо повољнију климу и услове за професионално обављање службе у том, посебно осетљивом, подручју. Услове у којима ће запослени бити задовољни и сконцентрисани искључиво на поверене им задатке, неоптерећени нарушавањем основних радничких права. Наравно, дуг је и трновит пут до тамо, али је ово свакако добар знак и велика промена у односу на ранији период.

1(1) 2

Служба за информисање ССП
Миле Лазаревић