Skip to main content

Рад за време тропских врућинаМИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
– директору, г-динуВељовићу,
– начелнику Управе полиције, г-дину Курибаку,
– заменику шефа Кабинета министра, Г-дину Вукићу
Поштовани,
Влада Републике Србије је 2007. године донела препоруку за послодавце којом се препоручује да спроведу организацију рада на такав начин да се избегне обављање тешких физичких послова и излагање директном сунчевом зрачењу запослених за време високих спољних температура (изнад 36 степени Целзијуса), а нарочито у периоду од 11.00 – 16.00 часова, уколико то дозвољава процес рада.
При раду запослених на отвореном, а када су екстремно високе температуре обавезе послодаваца су да доследно примењују Закон о безбедности и здрављу на раду и подзаконске прописе, односно мере безбедности и здравља на раду.
С обзиром да је послодавац тренутно у ситуацији да не може свим униформисаним радницима МУП-а да обезбеди, конкретно службене мајице или службене кошуље које већ дуже време нису на задужењу а исте се услед рада на терену хабају, оштећују, и у таквом стању нарушавају углед службе, како код наших грађана, тако и код странаца који долазе у нашу државу на одмор или се налазе у транзиту.
Услед насталих великих врућина, потребно је што хитније извршити расподелу кошуља полицијским службеницима и дозволити ношење летњих мајица које су полицијски службеници већ раније имали на располагању без обзира на делатност и управу којој припадају.
Генерални секретар
Лазар Ранитовић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ