Skip to main content

РАЈ НА ЗЕМЉИ – РАЈ НА ПОКЛОН!


Одмаралишта радника Министарства унутрашњих послова, „Нарцис“ на Златибору и „Променада“ у Врњачкој Бањи, након вишедецинијског успешног рада одједном постају нерентабилна и неодржива. Барем тако стоји у налазу који презентују надлежни у Сектору за материјално финансијско пословање и одлуци коју потом потписује министар. Одлуци којом нашу имовину поклања другоме!

А имовину поклањамо као нефункционалну, јер наводно сви приходи, сва наплата у нашим објектима одлази у буџет државе Србије, док плате запослених и све материјалне набавке плаћа наше Министарство унутрашњих послова. Разумно, рекло би се, јер заиста се никоме не исплати да финансира нешто за буџет другога! Али… Ко је то тако устројио и од кад то траје? Који геније је пристао на тако нешто? Садашњи министар и начелник Сектора? Или неки од њихових предходника? Сасвим свеједно, небитно је за целу причу.

Да ли је исти18034783_10212312050457857_1313943942_n систем пословања у свим осталим ресторанима у МУП? Да ли да ускоро очекујемо и њихова гашења и пребацимо се сви у пекаре, хамбургеџинице и остале тровачнице нездравом храном? Можда је недостатак меса у ресторанима, који називају „тренутним“, мада траје већ скоро годину дана, у ствари увод у такву судбину и ресторана и запослених у њима?

Зашто начелници у Сектору за материјално-финасијске послове не предложе, а министар, који је и подпредседник Владе, подржи и изгура измену система пословања??? То је врло лако реализовати и тако спасити два наша одмаралишта и неколико десетина запослених у њима! Наравно, уколико је систем пословања прави разлог за предлог овог великодушног поклона!

Подсећамо и министра и јавност – одмаралиште Нарцис на Златибору налази се у најлепшем делу планине, у самом центру на скоро 90 ари плаца. Незваничне процене говоре да само вредност тог земљишта износи више од 5 милиона евра!

Министре, у МУП-у сте три године. Наведите нам један објекат изграђен у вашем мандату! Ако га случајно и има, ма колико мало био вредан, ни њега немате право да некоме поклоните. А поготово немате право да поклоните имовину која је наша већ деценијама! Немате право да радницима одузмете једину шансу за јефтин одмор, за бег од свакодневног посла и стреса. За барем краткотрајни бег из безнађа у којем смо захваљујући баш држави!

Ви сте дошли скоро, можда већ сутра одете на неку бољу позицију у државној власти, а ми остајемо овде! Деценијама! Не одлучујте о нашој имовини без нас!

Служба за информисање ССП


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ