Skip to main content

Састанак са колегама из криминалистичке технике ПУ Београд


Делегација Синдиката српске полиције одржала је састанак 20.03.2013.године од 9:00 до 11:00 часова, у сали Самачког хотела МУП-а на Бежанијској коси. Тема састанка била је проблематика рада криминалистичке технике у Полицијској управи за град Београд.

Рад Синдиката српске полиције представили су председник Глишо Видовић, портпарол синдиката и председник СГ Београд Драган Жебељан и Миле Лазаревић председник Регионалног центра Београд.

Активно учешће у разговору узели су криминалистички техничари из више организационих јединица са територије града Београда без обзира на синдикалну припадност.

Број присутних колега био би и већи да на колеге – техничаре није вршен притисак од стране руководства Управе криминалистичке полиције у Полицијској управи за град Београд и шефова Одсека за сузбијање криминалитета у полицијским станицама. Притисак се огледао  у томе да им је било забрањено присуство састанку под нама несхватљивим изговорима да ССП није репрезентативан и да је састанак организован у радно време. На тај начин одговорне старешине директно су прекршиле Споразум о сарадњи и социјалном дијалогу који је потписан са министром Ивицом Дачићем. Многим колегама тражено је и писање изјаве, што је противзаконито и ССП ће у наредном периоду против одговорних покретати дисциплинске и кривичне пријаве. На следећем састанку са државним секретаром Вањом Вукићем, тражићемо одговорност старешина или раскидање споразума јер је очигледно да неке старешине не поштују министра и његов потпис као и депешу која се односи на обавезе проистекле од Споразума између МУП и ССП.

Састанку је на наш позив присуствовао и представник Независног синдиката полиције, потпредседник синдикалне групе у УКП Београд Миле Вукашиновић. То довољно говори о томе да је ССП отворен за сарадњу са свим синдикатима.  Наш став је да смо сви на заједничком задатку побољшања услова рада полицијских службеника и остваривању  законом загарантованих права.

Учесници састанка изнели су велики број проблема у раду као и конкретнe предлог за њихово решавање.

За координатора рада синдиката по питању криминалистичке технике одређена је наша чланица Мирјана Божовић заменица начелника Одељења криминалистичке технике у ПУ за град Београд. Синдикат ће у наредном периоду организовати састанке са представницима Министарства унутрашњих послова у циљу решавања уочених проблема.

Служба за информисање ССП


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ