Skip to main content

Састанак ССП са министром Ивицом Дачићем


Велико нам је задовољство да вас известимо да је ССП, први синдикат у МУП који је по позиву одржао радни састанак са министром Ивицом Дачићем и сарадницима, од конституисања нове Владе.
Састанак је одржан 31.08.2012. године у времену од 17,15 до 19,20 часова. Делегацију ССП су представљали Глишо Видовић – председник ССП, Лазар Ранитовић – генерални секретар, Милевица Протић – члан ГО ССП и Драган Жебељан – председник СГ Београд. Делегацију Министарства унутрашњих послова сачињавали су: Ивица Дачић – Премијер и министар, Милорад Вељовић – Директор полиције, Слободан Недељковић – помоћник министра, Жељко Којић – помоћник министра, Вања Вукић – Заменик шефа Кабинета, Милорад Тодоровић – Секретар Министарства, Бранислав Митровић – заменик директора, Јасмина Станојевић – начелник Одељења за нормативе послове, Весна Николић – саветник по уговору о делу, Жељко Веселиновић – Сектор финансија, људских ресурса и заједничких послова и Слободанка Топић – стручни сарадник у Кабинету министра.


Са великим задовољством можемо истаћи да је делегација ССП прихваћена као равноправан и конструктиван партнер у решавању проблема који се односе на: Потписивање повеље о сарадњи и социјалном дијалогу; Редовна исплата путних трошкова и дневница; Јубиларне награде; Униформа и опрема за рад; Систематизација и описи радних места; Заштита на раду; Доношење подзаконских аката и измена постојећих; Смањење суицида; Корпоративни идентитет МУП; Смањење трошкова МУП и остала питања везана за социјални и радно правни статус запослених.
С обзиром да су теме веома комплексне и изискују пуно рада и времена, нисмо успели све да конкретизујемо тако да у понедељак настаљамо започете разговоре. Синдикат српске полиције за сада док трају разговори, и не будемо имали коначно заједничко решење по наведеним тачкама неће излазити у јавност. По завршетку започетог посла, са задовољством ћемо јавно презентовати постигнуте резултате.
Молимо Вас за стрпљење и разумевање, Ваш ССП.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ