Skip to main content

Сектор унутрашње контроле: Испитати наводе да је део ССП огрезао у криминалу


2013-10-21 Допис СУК СмајићПоштовани,

Дневни лист „Курир“ издат 21.10.2013. године у тексту под насловом „Од пресретача бежао начелник Зоран Смајић“ на страни 17 преноси изјаву Зорана Смајића начелника ПУ Сремска Митровица, који наводи:

“Тужићу Глишу Видовића јер је рекао лажи о мени. То је још један покушај да ме део тог синдиката, који је огрезао у криминал, дискредитује. Видовић би требало да поведе рачуна ко су му чланови синдиката.”

По овој изјави, може се закључити да господин Смајић располаже неким подацима којима не располаже Министарство или Тужилаштво чим тако смело јавно тврди да је део синдиката „огразао у криминалу“ а да још нико од руководства или чланова није одговарао за евентуална тешка криминална дела.

Овако смела изјава дата високотиражном листу једино може имати за циљ да дискредитује овај Синдикат,  његове чланове прикаже као криминалце, а Синдикат као криминоген. С обзиром да овом Синдикату није у интересу да прикрива полицијске службенике и чланове „који су огрезли у криминалу“, већ да ствара организацију која је састављена од поштених, часних и професионалних полицајаца, од Вас:

  1.  Захтевамо да Сектор унутрашње контроле под хитно испита полицијског службеника Зорана Смајића који ће пружити материјалне доказе у циљу процесуирања чланова Синдиката српске полиције односно „лица огразлих у криминалу“.
  2. Утврдити личну одговорност Зорана Смајића у вези могућег прикривања НН лица, чланова Синдиката који су по његовом наводу „огрезли у криминалу“, а који до сада нису процесуирани и приведени правди. Истичемо да је господин Зоран Смајић овлашћено службено лице у Министарству и у складу са својим овлашћењем и законима је био дужан да таква лица процесуира или о сазнањима и материјалним доказима обавести Тужилаштво.

 Молим Вас да нас по овом питању писменим путем обавестите о предузетим мерама и резултатима.

 С поштовањем,

Председник
Глишо Видовић

Број:  2280-01/13
Ужице, 21.10.2013. године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ