Skip to main content

Сензационалистичким извештавањем нарушавају углед МУП


Синдикат српске полиције моли представнике медија да престану са сензационалистичким  новинарством у циљу подизања рејтинга и тиража,  на штету Министарства унутрашњих послова.
Неспорно је и очигледно да се предходних дана води инструисана хајка коју воде пропагандисти и спин доктори из кухиње одређених политичких структура или кругова моћи против Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције, Управе криминалистичке полиције и генерала Родољуба Миловића.
Прљава јавна кампања усмерена на урушавање поверења грађана према припадницима МУП и институције Министарства, кулминирала је упирањем прста појединих новинара и медија у Дирекцију полиције, односно Управу криминалистичке полиције и начелника Родољуба Миловића. Наједном, као по директиви, поједини новинари и медији налазе се у улози тужиоца и судије, а на оптуженичкој клупи изводе и јавно жигошу одликованог хероја. Јавно се спекулише са постојањем и нестанком дописа Телекому, о употреби факсимала или потписа на документима. Медији суде пре утврђених чињеница или доказа.
Кулминација хајке према Министарству унутрашњих послова је јутрошње писање и  саопштење о наводном покушају атентата на председника Томислава Николића коју је изазвао високи официр полиције, управљајући службеном џипом Министарства.
Као добри познаваоци прилика у Министарству унутрашњих послова, упознати смо са нетрпељивошћу измећу одређених управљачких структура у седишту Министарства, борбом за превласт и моћ и очитом намером да се ситуација и појединци искористе као жртвена јагњад, а затим изврши чистка „неистомишљеника“.
Сматрамо да спинована, и медијски поспешена, изразито напета ситуација у овом тренутку погодује искључиво онима који се плаше чврсте руке нове Владе у намери да се друштво очисти од криминала и корупције. Сензационалистичким извештавањем јавности и осудом медија, пре утврђивања евентуалних криваца, слаби се поверење грађана у институције, а полицајци унапред жигошу као заштитници и сарадници криминалаца или моћника.
Јавно вођење истраге о наводима прислушкивања или покушају атентата без утврђивање одговорности, наноси огромну штету Србији, Влади, Министарству унутрашњих послова и свима који поштено и професионално раде свој посао.
Број: 131и/012
Београд, 05.11.2012. године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ