Skip to main content

СГ Београд: Честитка начелнику СВС-а поводом добијеног ордена


Република Србија
Министарство унутрашњих послова
Сектор за ванредне ситуације
Начелнику сектора, помоћнику министра Предрагу Марићу
Поштовани господине Марић,
У име Синдикалне групе Београд – Синдиката српске полиције и у своје име, примите искрене честитке поводом добијеног ордена Националног реда за заслуге у рангу витеза, који Вам је доделила држава Француска, односно њен председник.
То часно признање, резултат је Вашег залагања, великог рада и личног одрицања за стварање хумане и важне службе која је потребна нашој домовини у ситуацијама када су елементарне непогоде и природне катастрофе све више узеле маха.
Ви сте пример професионалца, који је од недовољно угледне ватрогасне службе која је била на маргинама приоритета у нашем Министарству, недовољно опремљена и обучена, са великим недостатком људства, мукотрпним радом, уз несебичну подршку министара Драгана Јочића и Ивице Дачића, успео да са оскудним материјалним средствима, допринесете формирању модерне и угледне службе, спремне да се ухвати у коштац са свим елементарним непогодама и ванредним ситуацијама.
Сваки грађанин је могао да Вас види на пожарима, поплавама, земљотресима и другим ванредним ситуацијама. Заједно са вашим сарадницима служите за пример и узор ватрогасцима-спасиоцима, на који начин старешина треба да се понаша и буде уз своје подређене, да помогне, охрабри, посаветује онда када је најтеже.
Добијени орден носите часно и поносно, као што је и нама част да сарађујемо са Вама,  успешно решавамо проблеме и стварамо боље услове за рад јер циљ нам је заједнички – модерна службу у којој раде задовољни радници.
С поштовањем,
Председник СГ
Драган Жебељан


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ