Skip to main content

СГ Лазаревац: Осуђујемо изјаву Драгана Јевтића директора ЈП „Колубара услуге“


Синдикат српске полиције – синдикална група Лазаревац, најоштрије осуђује изјаву директора предузећа ЈП „Колубара услуге“, господина Драгана Јевтића, дату локалној телевизији „Гем“, приликом снимања посете повређеном раднику Бранку Мирковићу.

У наведеној изјави господин Јевтић износи низ неистина и оптужује полицију да „штити крадљивце угља“, и да „пуста извршиоце кривичних дела“.

Синдикат српске полиције подсећа г-дина Драгана Јевтића да уколико поседује  валидна сазнања или доказе за изнете тврдње, да му је грађанска дужност да поднесе кривичну пријаву или да да дојаву против „несавесних“ службених лица а не да давањем паушалних изјава блати углед Министарства унутрашњих послова.

 Даље, у цитираној изјави, директор Јевтић наводи и то да „није ништа предузето на откривању извршиоца покушаја убиства портира Мирковића“, те да он лично од полиције захтева извештај!

Господин Драган Јевтић, будући да је директор фирме која у опису својих делатности има и послове обезбеђења, морао би да зна како функционише правни систем у Републици Србији. Морао би знати да истрагу и саму квалификацију извршених кривичних дела води орган гоњења т.ј. Јавно тужилаштво! У овом случају, када је дошло до повреде радника обезбеђења, дежурни тужилац је наложио инспектору да након извршеног увиђаја на лицу места, достави извештај о догађају и да не подноси кривичну пријаву против непознатог извршиоца.

 Подсећамо господина Драгана Јевтића на чињеницу да су бројни напади криминалаца и насилника извршени и на полицијске службенике у обављању службене дужности, а да су извршиоци тих напада на жалост пролазили некажњено и да је због тога полиција последња која би имала било каквог разлога да штити нападаче на раднике у служби обезбеђења, са којима иначе до сада служба полиције има сасвим коректну и обострано задовољавајућу сарадњу. О томе сведоче и бројни телефонски позиви руководиоца из поменутог предузећа, који су након спорне изјаве директора Драгана Јевтића, позивали полицајце и извињавали се због исте.

 Г-дин Јевтић, између осталог у датој изјави за медије износи и то да је поднео захтев командиру Полицијске станице Лазаревац г-дину Радојку Царану, којим захтева да полиција њему лично поднесе званичан извештај о спровођењу конкретне истраге.

Питамо се, на основу код овлашћења, директор ЈП „Колубара услуге“, сматра да има право да то захтева од органа Министарства унутрашњих послова?!

Господине Јевтићу, уколико заиста желите да помогнете својим радницима и заштитите их од евентуалних будућих напада, онда Вам предлажемо да искористите утицај који имате, будући да је Министар правде из Ваше странке, да затражите ефикасније спровођење судских поступака и строжије кажњавање извршилаца кривичних дела.

Позивамо г-дина Јевтића да у својим изјавама престане са покушајима да направи раздор и омете сарадњу службе обезбеђења и полицијских службеника који су по природи својих послова усмерени на сарадњу у заједничком настојању да се спрече крађе и пљачке имовине ЈП „Колубара“.

Председник СГ Лазаревац
Никола Иванковић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ