Република Србија
Министарство унутрашњих послова
Полицијска управа Нови Сад
Заменик начелника
господин Стеван Крстић

Предмет : АПЕЛ СИНДИКАТА СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ

Поштовани,

У наредном летњем периоду по проценама метеоролога за очекивати су високе температуре ваздуха, и ваздушног притиска. Полицајци који врше позорну делатност су у том смислу највише на удару. У ишчекивању доношења Акта о процени ризика за полицијске службенике, Синдикат српске полиције, има потребу и дужност да реагује и укаже на неопходност решавања критичних питања везаних за безбедност и здравље полицијских службеника, у циљу да се испоштују барем основне одредбе Закона о безбедности и здрављу на раду, а да се истовремено задаци и послови полицијских службеника врше ефикасно и успешно.

Јасно је да при високим температурама полицајци  – позорници  ризикују да озбиљно наруше своје здравље. Подсетићемо Вас на одредбу члана 33. Закона о безбедности и здрављу на раду, а по којој запослени има право да одбије да ради, ако му прети непосредна опасност по живот и здравље због тога што нису спроведене прописане мере за безбедност и здравље на радном месту на које је  одређен, све док се те мере не обезбеде.

Апелујемо на Вас, као заменика начелника ПУ, да спроведете мере заштите безбедности и здравља полицијских службеника, и у данима када је висока температура ваздуха полицијским службеницима омогућите чешће паузе или краће смене, прерасподеле смена, могућност уласка у затворене објекте ради паузе, стављање на располагање  освежавајућих напитака, те евентуално додатне олакшице, како би што лакше и ефикасније обављали своје задатке и послове у периоду док трају високе температуре.

Председник СГ Нови Сад
Ненад  Љубишић

Comments

  1. Dođite kod nas u kancelarije, mi imao memlu, zaparu i rashladni sistem promaja. Mada neki imaju i klimu koju ne smeju da upale jer osigurači iskaču, pa je samo gledaju zbog dotrajale elektro instalacije. Možda je tako i bolje je na većini nikad nije rađen godišnji servis, ni dezinfekcija, pa su pune bakterija koje mogu ozbiljno da naruše zdravlje, od srca do disajnih organa.
    Ako želite da zatvorimo šalter salu zbog jačeg efekta, javite se jer logistika i upravni poslovi su sve ove godine tu da bi uniforma ostvarila svoje ciljeve.

  2. Увек сам цени колеге као што је Ђорђе, који само кука и каже како је лоше, оптужје друге колеге и сараднике, муп, општину, државу, бога, и све он зна само не зна да каже како да сви заједно поправимо то лоше стање. Дајте људи предлоге за решења, доста је међусобног пљувања.

    1. Ja sam za 13 godina rada u službi dao XY predloga i niko mene nezarezuje 2%.
      Ja sam samo rekao ono što većina zaposlenih misli u logistici i upravnim poslovima!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *