Skip to main content

СГ Панчево: Полицајци спасили малолетника од покушаја суицида


Небојша Ристић, председник СГ Панчево

Председник Синдиката српске полиције, Глишо Видовић, упутио је искрене честитке полицијским службеницима Небојши Ристићу  и Драгану Цветковићу, радницима Полицијске испоставе Север у Панчеву, као и помоћнику командира Полицијске испоставе Југ,  Дарку Стојановићу због храбрости и добро обављене акције спасавања малолетника у намери да изврши суицид.

 Одважном и храбром акцијом, припадници панчевачке полиције током ноћи 17.01.2013. године успешно су окончали деведесетоминутну драму у којој је спасен један млад живот.

Један седамнаестогодишњак из нама непознатих разлога, одлучио се на суицид скоком са 4. спрата једне  четвороспратинице у улици Петра Драпшина у Панчеву.

Полицијски службеници Небојша Ристић и Драган Цветковић заједно са помоћником командира Дарком Стојановићем приступили су акцији спасавања професионално и одговорно, успешно су успоставили комуникацију са малолетником иако нису прошли адекватну обуку за такве и сличне случајеве. Због хитности и брзине деловања да се спасе живот малолетника, двојца полицајаца усмерили су пажњу малолетника на себе, док му је трећи полицајац пришао са леђа и хватом око паса спречио у намери да скочи са зграде.

 „Сматрам да oвакве и сличне поступке колега треба што чешће истицати и јавно похвалити јер они одражавају специфичност наше професије. Посебно када се у опасност доводе животи полицајаца у намери да се спасу оне који желе да свој живот окончају.

 Синдикат српске полиције поноси се чињеницом да у својим редовима има тако храбре и одважне колеге који савесно обављају овакве и сличне акције, иако нису адекватно обучени, опремљени и довољно плаћени за тако ризичан посао.“ – истиче Глишо Видовић, председник синдиката.

Полицајац Небојша Ристић председник је Синдикалне групе Синдиката српске полиције у Панчеву.

Верујемо да ће надлежни у Министарству унутрашњих послова, ценећи труд и рад наших храбрих полицајаца наћи прави начин да ово дело адекватно награде.

 

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан

 

Број: 04-01/013
Београд, 18.01.2013.год.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ