Skip to main content

СГ Зајечар: Помогли смо дванаесточланој породици


Дана 26.11.2012. године у времену од 09,00 часова у Зајечару у ул. Которској бр.13/2, за дванаесточлану породицу ромске националности, захваљујући стратешком хуманитарном партнерству између Црвеног крста Зајечар и ССП СГ Зајечар родила се нада за нови живот.
ССП СГ Зајечар на добијену молбу Црвеног крста Зајечар, хитним ангажовањем и проналаском људи хуманог срца са подручја града Зајечара, приватним предузетницима ДОО “Хемпрос“, ДОО “Хемолукс“, ДОО “ЛС ТРЕЈД“ и СЗТР “ПОЛИТОН“ успела је да обезбеди грађевинско-технички матерјал.Материјал ће Црвени крст Зајечар искористити у сврху потпуне адаптације, просторије од двадесетак метара квадратних која је прошле недеље изгорела у пожару. Након пожара, без крова над главом у потпуности је остала старица Павловић Љиљана а самим тим и већи део остатка њене једанаесточлане породице који су овај простор користили као нужни смештај за преноћиште. Дванаесточлана породица је претходних пар дана била принудно згрчена у једној собици која је незнатно већа од напред поменуте, а која захваљујући изузетној брзини, спретности и професионалности припадника Сектора за ванредне ситуације у Зајечару спашена од пожара.
Сви чланови поменуте породице су дугогодишњи корисници Центра за Социјални рад и Народне кухиње Црвеног крста у Зајечару, без икаквих додатних матерјалних прихода.
Овом приликом се захваљујемо свим приватним предузећима, као и људима хуманог срца који су омогућили да се овој дванаесточланој породици помогне.[flagallery gid=8 name=Gallery]


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ