Skip to main content

ССП у посети ПУ Ниш и ПУ Прокупље


IMG_20140108_132541Активисти Синдиката српске  полиције, председници СГ Ниш Срђан Јовановић и СГ ВСЈ Ниш Милан Милошевић, заједно са гостом, председником Скупштине РЦ Београд Милом Лазаревић, имали су низ  активности на територији ПУ Ниш и ПУ Прокупље дана  08.01.2013. године.

Извршен је обилазак дела криминалистичке полиције у ПУ Ниш, прецизније Одсека за криминалистичку и против-диверзиону техникугде је разговарано са Шефом одсека Сашом Видићем који је том приликом упознат са акцијом покренутом у Одељењу криминалистичке технике у Београду, усмереном на унапређење рада и функционисања те службе. Заједнички је константовано да су проблеми у тим јединицама веома слични – лоша материјално-техничка опремљеност као и велика старост и израубованост постојеће опреме.

 Договорено је да убудуће Одсек криминалистичке технике излази у сусрет потребама Синдиката када су у питању техничка помоћ као на пример фотографисање манифестација у организацији ССП и израда фотографија за потребе СГ Ниш, а што је до сада плаћано средствима из чланарине.

Извршена је посета правном заступнику Синдиката за регион Ниша Миодрагу Јанковићу ради договора о заступању наших чланова у кривичним поступцима који се ових дана води против неколико припадника саобраћајне полиције у Нишу, а где су колеге саобраћајци постали „колатерална штета“ у акцији која је вођена према једном од старешина у тој организационој јединици.

На кратко је извршен обилазак наших чланова припадника пограничне полиције на аеродрому Ниш где се разговарало о организацији и унапређењу деловања Синдиката српске полиције у тој организационој јединици.

Главни акценат тод дана је био на презентацији Синдиката у Полицијској управи Прокупље – Станици саобраћајне полиције Прокупље. На самој презентацији је било присутно двадесетак колега који су имали доста недоумица и питања за синдикалне активисте и за правног заступника. Општи утисак је да у тој јединици постоје бројни проблеми који годинама нису решавани, од непоштовања Колективног уговора у појединим областима, до кршења неких норми Закона о раду и Закона о полицији  од стране надлежних старешина јединице. Након састанка договорено не да се у што краћем временском периоду захтева и организује радни састанак са Начелником ПУ у Прокупљу ради решавања наведених нагомиланих проблема у станици саобраћајне полиције. У организацију састанка, поред председника Синдикалне групе Прокупље Саше Миловановић, укључиће се и председник СГ Ниш Срђан Јовановић.

Након тога, одржан је и краћи, неформални, састанак са колегама из прве смене у ВСЈ Прокупље, којима је приближен начин рада и функционисања нашег синдиката као и досадање активности и остварени резултати на унапређењу статуса и услова рада ватрогасно-спасилачких јединица. Даље контакте у циљу формирања синдикалне групе у тој јединици наставиће председник СГ ВСЈ Ниш Милан Милошевић.

 Служба за информисање


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ