Skip to main content

СКАНДАЛ: Генерал Симић и начелник Којић игноришу државног секретара Вукића!


Око сто осамдесет нових возила марке „фиат пунто“, опремљених специјалним системом видео надзора намењених Управи саобраћајне полиције већ више од пола године паркирано је и обрасло травом на лоше обезбеђеном паркингу Спортско рекреативног центра МУП на Макишу у Београду.

Изјава државног секретара г. Вање Вукића: „Неколико пута сам давао налоге да се, према већ утврђеним приоритетима, возила поделе. Евидентно је да тамо пропадају, што ствара лошу слику о полицији.“ У вези са сумњивом набавком опреме за видео надзор, г. Вања Вукић у медијима тврди: „Тражио сам да ми се достави извештај Управе за заједничке послове, која је склопила уговор, али још га нисам добио.“

Синдикат је пре месец дана тражио информације и одговоре од државног секретара г. Вукића у вези са поверљивом набавком папрено скупе и неквалитетне опреме коју је уградила једна београдска фирма у непрофесионалним условима на паркингу у Макишу, одговоре нисмо добили сем уверавања г. Вукића да је наложио г. Драгиши Симићу и Жељку Којићу да се возила поделе.

Председник Синдиката српске полиције, г. Глишо Видовић  изјављује: „Пример набавке опреме и избегавања давања одговора изазива оправдану сумњу на системску корупцију у врху Министарства. Посебно забрињава чињеница да постоји проблем у командовању, управљању и поштовању хијерархије на коју се жали и г. Вања Вукић. У овом случају, евидентно је нарушен систем командовања и извршавања наређења.

Због свега изнетог очекујем да се утврди евентуална одговорност генерала Драгише Симића и Жељка Којића који према наводима г. Вукића не поступају по налозима и очигледно нису у стању да расподеле возила која труну на паркингу, док полицајци немају чиме да обављају послове успостављања безбедности саобраћаја. Ништа мању кривицу не сносе ни начелници Жељко Којић и Александар Новковић због одбијања да Кабинету министра, самим тим и Синдикату, доставе податке о сумњивој поверљивој набавци опреме за видео надзор“.

Повезани чланци: Невиђен јавашлук функционера МУП! и Истражујемо милионски лоповлук у МУП

 Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан

 


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ