dobar oficir tomica i glisoПредседник Синдиката српске полиције Глишо Видовић упутио је данас предлог Канцеларији ордена за доделу одликовања „Медаља за храброст Милош Обилић“, другог степена – сребрна, полицијском службенику Томиславу Радовановићу, бившем команданту Интервентне јединице 92 у Београду.

Томислав Радовановић је показао изванредну личну храброст у изузетно опасној талачкој ситуацији где је успео да спаси људски живот.

Приликом талачке ситуације, на захтев покојног Дејана М. тадашњи командант Интервентне јединице 92 у Београду, Томислав Радовановић је сам, ненаоружан и без средства заштите (панцирног прслука) ушао у породичну кућу Дејана М. који је претходно из више хитаца пиштољем ранио невенчану супругу.

У ситуацији када Дејан М. уз претњу оружја није дозвољавао свом оцу да изађе из куће, Томислав Радовановић и ако није Дејанов непосредни старешина, нити је по командној одговорности одговоран за Дејаново понашање или преговоре, на сопствени ризик и одговорност улази у кућу свестан да може да страда или буде задржан као други талац. Храбро и самоуверено, без средстава заштите и оружја, да не би иритирао Дејана, води разговоре у циљу ослобађања Дејановог оца. После дужег разговора Томислав Радовановић успева да убеди Дејана да осободи свог оца и дозволи им да изађу из куће.

Овим личним чином, Томислав Радовановић је показао профил храброг и одважног српског официра полиције, спремног да жртвује себе да би помогао другоме у невољи. Херојски чин посебно долази до изражаја с обзиром да Радовановић није био непосредни Дејанов старешина, али је веровао у себе и чињеницу да га је Дејан ценио као доброг и поштеног официра у којег је имао поверење.

Подсетимо, Синдикат српске полиције доделио је септембра 2013. године Златну плакету „Добар официр“ Томиславу Радовановићу испред више од хиљаду полицијских службеника. Фотографију и биографију Томислава Радовановића можете преузети са веб сајта ССП и линка: http://wp.me/P34Dic-1uz и http://wp.me/P34Dic-1xg

Шеф службе за информисање
и портпарол Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан

Београд, 11.10.2013. године

Comments

  1. Sto rece zika ,tuga brate,nije covek pametan sta da kaze,svaka cast za hrabrost ali da je i nastrado jos veca tuga,ipak bi trebalo da se zna ko vlada u ovakim situacijama,on je isto porodican covek i objektivan staresina,ali nije se igrati sa ljudskom psihom u ovim situacijama ,mora se doneti neki pravilnik ,ko ce i na koji nacin voditi pregovore i kontrolisatu vecu grupu policajaca koji nisu iz iste PS ili Jedinice a svi bi da pomognu na svoj nacin !!!
    Jos jednom hvala mu ali neka to neradi drugi put,vise vredi svojoj porodici i jedinici koju vodi !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *