Skip to main content

Службе затајиле, сада полиција треба да руши споменик!


Чланови Синдиката српске полиције, више пута до сада захтевали су од премијера Ивице Дачића и Владе Србије хитно реакцију и уклањање споменика терористичке ОВПБМ из центра Прешева. На жалост ситуација је додатно закомпликована протеком времена чекајући да се проблем реши дијалогом.

С обзиром да дијалог није уродио плодом, сада када се ситуација додатно закомпликовала и када су се огласили терористи са КиМ, прети се да ће припадници полиције рушити споменик што значи да ће се наћи на удару или нишану оних који споменик штите. Самим тим, полиција треба да служи као заштита онима који су у читавом случају затајили и подигли прашину.

Споменик ОВПБМ у центру Прешева није могао да изникне сам преко ноћи. О плану да се такав споменик припрема за постављање, морале су да знају обавештајне службе Србије. Ако то нису знале, онда је то крах и фијаско државе и њених обавештајних служби. Још је гора ствар да се о свему знало и да се ћутало, односно да држава није учинила ништа да се изградња споменика спречи у самом старту на дан постављања.

 У оба случаја, држава је показала своју немоћ да реагује брзо и ефикасно. Или је можда некоме из актуелне власти циљ да се створи сукоб а полицајци опет, по ко зна који пут, користе као глинени голубови или средство за пропаганду?

Како год било, Синдикат српске полиције, односно њени чланови као и други полицијски службеници огорчени су тромошћу, небригом и неефикасношћу државе да спречи постављање свих симбола сепаратистичких организација које су подривале уставни поредак и ватреним оружјем нападале снаге безбедности Србије. Не сме се заборавити да су многи полицијски службеници и војници били рањени или убијени од терориста или сепаратиста који су рушили уставни поредак Србије, представљајући се као борци за слободу.

У овом и сличним случајевима компромиса не сме бити.  Власт не сме да допусти да се било где на тлу територије Србије постављају било какви споменици, табле или бележја које имају симболе нацизма,  терористичких или сепаратистичких организација. Поготову ако се ради о погинулим терористима који су пуцали и убијали грађане и полицајце, те се од њих се не сме стварати култ мученика и хероја.

Независно од нације, порекла или убеђења свако ко пуца на грађане или представнике власти, државних органа или  на полицију је непријатељ државе Србије и она не сме да толерише величање таквих људи. С тога, овај и сви други споменици или табле, морају бити уклоњени, од севера до југа, на читавој територији Србије. И није проблем у једном споменику, већ у свима који на себи садрже симболе терористичких и сепаратистичких организација!

Сигурни смо да Сједињене Америчке Државе не би допустиле да се у њиховим државама подигну споменици терористичкој Ал Каиди! Шпанија не би дозволила постављање споменика ЕТЕ!  Италија споменике припадницима Црвених бригада! Немачка, споменике Фракцији Црвене армије! Енглеска  борцима Ирске републиканске армије! Знамо да је тако нешто у цивилизованом свету немогуће! Знамо да се терористима и сепаратистима по свету не дижу споменици, нити се на јавним местима могу видети грбови таквих организација. Зашто је то у Србији могуће? Зашто политика надвладава правом и правдом?

Сматрамо да независно од нације, порекла или убеђења свако ко пуца на грађане или представнике власти, државних органа или на полицију је непријатељ државе Србије и она не сме да толерише величање таквих људи, па чак и ако су аболирани.

Невино страдале жртве, ма које да су нације, које су живот дале за отаџбину Србију, повређени и рањени као и војници и полицајци који и данас чувају мир на Југу Србије, ни једном политичару нису дали дозволу да одступи од националних интереса и зарад јефтиних поена прекрајају новију историју Србије додворавајући се онима који желе да изгубимо идентитет и национални понос.

С тога, у читавом случају компромиса не сме бити. Сви споменици, спомен табле, ознаке и било каква друга обележја нациста, терориста, сепаратиста и сл. која се налазе на јавним површинама у Републици Србији се под хитно морају уклонити. У противном, ако се ништа не учини, јасно ће бити да је држава изгубила државност, да не поштује свој Устав, суверенитет и национални понос, односно да Србијом владају неки други.

 Број: 04-01/013
Београд, 17.01.2013.год.

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган 
Жебељан


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ