fbpx
Skip to main content

СПОРТ У ПОЛИЦИЈИ – Млада Шапчанка најбржа и у Новом Пазару


Синдикат српске полиције поздравља иницијативу МУП-а „Спорт у полицији“, где се у сарадњи МУП-а и Спортског савеза Србије организују многа такмичења. Прво је одржано прошле године, где су припадници МУП-а могли да покажу своје способности у разним спортским дисциплинама. То је прилика да се кроз такмичења промовише спорт у полицији и физичка спрема полицијских службеника подигне на један виши ниво, што су препознали и у МУП-у Р. Србије.

Спортски савез Нови Пазар је ове године, под окриљем Спортског савеза Србије био домаћин Регионалног финала манифестације “Спорт у полицији” које је одржано 25. јуна. На нивоу региона, наступило је око стотинак такмичара из пет градова: Ваљева, Шапца, Ужица, Пријепоља и града домаћина Новог Пазара.

На такмичењу у Новом Пазару учестовала је и млада Шапчанка Тамара Шашић. Она у МУП-у ради од 2019. године у Управи граничне полиције, Станица граничне полиције Бадовинци. Поносно истиче и да је члан Синдиката српске полиције, где је наишла на разумевање и подршку за њене спортске активности.

Како наводи, “прошле године, учествовала сам у такмичењу из атлетике, и том приликом сам из дисциплине „Купер“ на републичком нивоу заузела друго место. Ове године сам одлучила да се опробам у другој дисциплини, у којој до сада нисам учествовала – трчање на 400м. За мене је одабир ове дисциплине велики изазов, нешто потпуно ново, јер углавном трчим планинске трке.” Она истиче и да је ова дисциплина посебан изазов јер није ни класична спринтерска дисциплина, већ заправо продужени спринт. То значи да се од тркача у исто време захтева експлозивност, брзина али  и издржљивост.

Тамара је на регионалном такмичењу у Новом Пазару, заузела прво место, као и на такмичењу на нивоу Полицијске управе Шабац. Оно што јој предстоји је републичко такмичење које ће бити одржано у септембру у Врњачкој Бањи. Међутим, добри резултати нису дошли преко ноћи. Тамара је по њеној изјави “цео живот у спорту”, а поновном такмичењу се вратила након што је пре годину и по дана почела да тренира у најпре у клубу “Athletics Centar”, а тренутно је члан атлетског куба „АШК-Темпо” из Шапца.

Њена љубав су првенствено ОЦР трке (планинске трке са препрекама) на којима је од самог почетка имала добре резултате ( пласман је увек био у првих 10 места у женској конкуренцији на тркама које броје и преко 1000 учесника). Протекле године је истрчала 16 трка од којих издваја: „Night challenge“ на Фрушкој гори, где је освојила 1. место, затим „Avantura Challenge“ на Златибору, где је као представник МУП освојила 1. место и дан само после ове трке на одржаном Отвореном првенству Србије у планинском трчању је освојила 3. место.

На крају Тамара истиче да се трчањем бави јер је испуњава и чини срећном, а с тим у вези наводи да настоји да то осећање пренесе и на друге људе. Такође покушава да својим примером покаже колико је физичка активност важна, како у животу, тако и у обављању  полицијског посла и да кроз своје наступе на разним такмичењима МУП представи у најбољем светлу.

Колегиници Тамари Шашић желимо пуно успеха, како на личном тако и на професионалном плану али исто тако и на предстојећим такмичењима. Такође се надамо да ће пример ове младе колегинице али и већег броја других колега, који узимају учешће у такмичењима  и у рекреативном бављењу спортом, бити пример и осталим колегама и колегиницама, како у МУП тако и шире.

Синдикат српске полиције је увек уз своје чланове и својим деловањем, поред бриге за права запослених у МУП, настоји да промовише и спорт у полицији. То најбоље сведочи и овогодишња Полицијада одржана на Златибору, петнаеста по реду где је било преко 1500 учесника, који су узели учешћа у такмичењима у разним дисциплинама.

Служба за информисање ССП


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ