Skip to main content

Српски синдикални фронт наставља борбу за грађанска и радничка права


I0019Одржана седница Председништва Српског синдикалног фронта(ССФ). Извршена анализа Протеста „Радник није роб“ и ефеката који су постигнути. Договорен наставак заједничких активности ССФ.

Београд, 16.12.2013. – Председништво Српског синдикалног фронта -Конфедерација слободних синдиката, Удружени синдикати Србије Слога, Индустријски синдикат Србије и Синдикат српске полиције закључили су да је Протест „Радник није роб“ у потпуности испунио прокламоване циљеве и чињеницу да су Захтеви које је ССФ проследио Влади Републике Србије резултирали пролонгирањем датума усвајања Измена Закона о раду.

Велики успех је што Закон о раду неће бити оптерећен Агенцијама за запошљавање. Агенције за запошљавање су изазвале огроман револт синдиката, радника и грађана Србије.

Чланице ССФ су добиле Позив за Јавну расправу о изменама Закона о раду од Министарства рада и социјалне политике али ће своје учешће преиспитати јер Нацрт – Предлог није презентован нити достављен синдикатима, чланицама ССФ и јавности Србије.

Раније планиран састанак ССФ са министром Радуловићем ће бити одржан у наредном периоду.

Мисија и постојање ССФ се проширује и у плану је организовање Конвенције ССФ у Ужицу, граду у коме је седиште Синдиката српске полиције – једног од члана ССФ.

Конвенција у Ужицу ће бити одржана 24.12.2013.године са почетком у 12 часова и окупиће чланство синдиката, чланица Српског синдикалног фронта.

Служба за информисање

Република Србија
ВЛАДА
Министарство рада, запошљавања и социјалне политике

ЈАВНИ ПОЗИВ

за пријављивање на презентацију расправе на Нацрт закона о изменама и допунама Закона о раду

Министарство рада, запошљавања и социјалне политике спроводи Јавну расправу о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о раду у периоду од 18. децембра 2013. године до 10. јануара 2014. године, а по усвајању Програма јавне расправе од стране надлежног одбора Владе.

Министарство рада, запошљавања и социјалне политике у сарадњи са Канцеларијом за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, организује презентације и расправе о Нацрту закона о раду у по следећем распореду:

  • Нови Сад,  дана 20. децембра 2013. године, у термину  од 11 до 14  часова, у просторијама Регионалне привредне коморе Новог сада, Плава сала, Народног фронта 10, II спрат,
  • Крагујевац,  дана 23. децембра 2013. године, у термину  од 11 до 14  часова, у просторијама Регионалне привредне коморе Крагујевца, Др Зорана Ђинђића, 10, V спрат, и
  • Београд, дана 26. децембра 2013. године, у термину  од 11 до 14  часова, Палата Србије, сала Србија (централни улаз), Булевар Михајла Пупина 2.

У случају измена термина одржавања јавне расправе и горе поменутих скупова, бићете благовремено обавештени.

Програм Јавне расправе са Нацртом закона о изменама и допунама Закона о раду и образац за достављање писаних коментара биће, након усвајања, објављени на интернет страници Министарства рада, запошљавања и социјалне политике: www.minrzs.gov.rs.

Пријаве за учешће на скупу, са именом и презименом учесника, називом органа/организације из које долази, контакт телефоном и е-маилом, као и обавезном назнаком града/градова у коме ће учествовати на јавној расправи. Рок за слање пријава за учешће на скуповима у Новом Саду и/или Крагујевцу је 19. децембар 2013. године, а у Београду 25. децембар 2013. године до 12:00 часова.

            Због велике заинтересованости јавности за наведени нацрт закона, као и велики број заинтересованих страна које овим поводом позивамо на Јавну расправу, молимо да ограничите број учесника ваше организације на неопходан, имајући у виду и ограничења простора у којима се одржавају скупови.

      Очекујемо да ћете вашим активним и конструктивним учешћем допринети унапређењу предложених решења у Закону о раду.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ