Skip to main content

ССП ће учествовати у Радној групи за израду Нацрта закона


Министар унутрашњих послова Ивица Дачић ааааупитио је допис Синдикату српске полиције, у складу са договором са састанка одржаног 15.01.2014. године, са позивом да Синдикат делегира свог представника који ће учествовати у Радној групи за израду Нацрта закона о условима за остваривање права на посебну пензију запослених на територији АП Косово и Метохија.

Као што већ знате Синдикат српске полиције се оштро успротивио односу Владе Републике Србије према нашим колегама са пребивалиштем на Косову и Метохији које је доношењем  незаконите и неуставне Уредбе о условима за остваривање права на посебну пензију запослених у Министарству унутрашњих послова на територији АП Косово и Метохија и изменом систематизације радних места, односно брисањем тих радних места оставила без посла и уручила им решења о престанку радног односа са 31.12.2013. године.

Након подношења иницијативе Уставном суду Републике Србије на утврђивање незаконитости спорне Уредбе уследио је и састанак представника Синдиката српске полиције са Премијером и Министром Ивицом Дачићем  на којем је договорено формирање Радне групе са задатком припремања Нацрта закона, којим ће бити исправљена неправда нанета нашим колегама и којим ће се трајно решити настали проблем узимајући у обзир и интересе држава и интересе наших колега.

Синдикат српске полиције радо ће се одазвати овом позиву и делегирати свог представника који ће узети активно учешће у раду наведене Радне групе.

Служба за информисање

SSP izrada nacrta zakona-page-001


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ