Министар унутрашњих послова Ивица Дачић ааааупитио је допис Синдикату српске полиције, у складу са договором са састанка одржаног 15.01.2014. године, са позивом да Синдикат делегира свог представника који ће учествовати у Радној групи за израду Нацрта закона о условима за остваривање права на посебну пензију запослених на територији АП Косово и Метохија.

Као што већ знате Синдикат српске полиције се оштро успротивио односу Владе Републике Србије према нашим колегама са пребивалиштем на Косову и Метохији које је доношењем  незаконите и неуставне Уредбе о условима за остваривање права на посебну пензију запослених у Министарству унутрашњих послова на територији АП Косово и Метохија и изменом систематизације радних места, односно брисањем тих радних места оставила без посла и уручила им решења о престанку радног односа са 31.12.2013. године.

Након подношења иницијативе Уставном суду Републике Србије на утврђивање незаконитости спорне Уредбе уследио је и састанак представника Синдиката српске полиције са Премијером и Министром Ивицом Дачићем  на којем је договорено формирање Радне групе са задатком припремања Нацрта закона, којим ће бити исправљена неправда нанета нашим колегама и којим ће се трајно решити настали проблем узимајући у обзир и интересе држава и интересе наших колега.

Синдикат српске полиције радо ће се одазвати овом позиву и делегирати свог представника који ће узети активно учешће у раду наведене Радне групе.

Служба за информисање

SSP izrada nacrta zakona-page-001

Comments

  1. Поштоване колеге, верујући да ћемо сви заједно успети да дођемо до Закона који ће бити праведан и у складу са Уставом Р. Србије, користим прилику да Вам укажем да је веома важно да колега који буде представљао ССП у изради новог Закона о посебном пензионисању запослених у полицијским управама са територије КиМ које се реорганизују, инсистира на томе да основ за стицање и престанак права на пензију не буде везан за ПРЕБИВАЛИШТЕ. Јер пребивалиште није био услов за запошљавање у МУП-у нити може бити услов за стицање и губитак права из радног односа. Има колега из разних ПУ са КиМ које су промениле пребивалиште из разних разлога и које би требале да имају иста права на пензију као и колеге које имају пребивалиште на КиМ – ако хоће да се пензионишу. ‘Реорганизацијом’ се укидају наше институције на/са КиМ – што нема никакве везе са тиме где нам је тренутно пребивалиште.
    Саша

    1. prebivaliste je centar zivotnih aktivnosti tako da kolege koje imaju prebivaliste u centralnoj Srbiji nisu trebali da budu obuhvaceni ovom uredbom.A sto se tice ovog sto vi kazete niko ne moze vama da zabrani gde cete vi da zivite oko toga ste potpuno u pravu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *