Skip to main content

ССП на крову Балкана!


Полицијски службеник Драган Васић, члан синдиката српске полиције, СГ Лозница, велики је љубитељ природе и путовања, што је доказао и оволетњим путешествијем од Лознице до Бугарске. Но, он није обичан путник, његова још већа љубав јесте бициклизам а на путу је са њим била и његова највећа љубав, његова мезимица, ћерка Анђелка, одличан студент медицине.

Пут од Лознице до планине Рила у Бугарској, до самог врха Мусала који је са 2925 метара надморске висине највиши врх Балканског полуострва и буквално „Кров Балкана“ прешли су бициклима за пет дана. Наравно, пут их није водио аутопутевима, најкраћом раздаљином, већ су изабрали руту кроз природу, лепе крајолике и занимљиве градиће. Тако су на овом пропутовању посетили Ваљево, Косјерић, Пожегу, Ариље, Ивањицу, манастир Студеницу, Ушће, Јошаничку Бању, Блаце, Прокупље, Брус, Лесковац, Власинско језеро, Сурдулицу, Босилеград…

Током свих пет дана путовања Драган и Анђелка су поносно истицали заставу Синдиката српске полиције фотографишући се у сваком граду који су посетили. Посебно вредна и нама најдража јесте фотографија направљена на самом врху Мусала са раширеном заставом нашег синдиката.

Ово путовање Балканом забележило је и доста медијских кућа. Заиста смо поносни на Драгана, захвални му за промоцију синдиката и спремни да помогнемо у организацији неког следећег путовања.

Служба за информисање ССП
Миле Лазаревић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ