Skip to main content

ССП Раскинуо Споразум о сарадњи и социјалном дијалогу


На одржаном састанку делегације Синдиката српске полиције са министром Ивицом Дачићем председник синдиката Глишо Видовић упознао је министра Ивицу Дачића да је Главни одбор Синдиката српске полиције донео одлуку о раскидању Споразума о сарадњи и социјалном дијалогу који је потписан са министром 24.10.2012.године због не придржавања уговорених обавеза од стране МУП-а, односно појединаца на руководећим местима.

Председник Глишо Видовић истиче да је током прошле године министар Дачић показао вољу и жељу за сарадњом са овим синдикатом и да је имао задовољавајућу комуникацију са његовим сарадницима, али не и комуникацију са министром лично због његових обавеза као председника Владе Србије.

Међутим, добра комуникација не значи да је било и успешне равноправне сарадње у коме су решавани нагомилани проблеми, у главном нормативно-правне природе.

Синдикат је  потписивањем Споразума о сарадњи и социјалном дијалогу пружио руку послодавцу и желео да заједничким радом уреде нормативно-правна акта за добробит свих запослених, међутим испоставило се да је све било само фарса и продавање магле, односно куповина времена.

Правна неуређеност у МУП, доводи до великих злоупотреба како од стране функционера и официра полиције тако и обичних радника.

Очито је да некоме у Министарству иде у прилог да овакво хаотично стање остаје надаље и убудуће како би владала корупција, извлачење пара из буџета, разне малверзације и злоупотребе, и селективна примена закона на које смо одувек указивали.

Синдикат српске полиције, надаље не жели да Споразумом даје легитимитет одређеним високим функционерима и генералима полиције у својим нечасним радњама, корупцији и криминалу. Такође, не желимо да министра Дачића доводимо у непријатну ситуацију, јер се његов потпис на Споразуму не поштује, с обзиром да га неки руководиоци и генерали сматрају за министра без чврстог става и ауторитета.

Синдикат српске полиције ће у будућем раду наставити разговоре у циљу решавања проблема а за све уочене проблеме, редовно ћемо обавештавати јавност и државне органе у циљу санкционисања неправилности, кршења закона и људских и радничких права.

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан

Београд, 08.08.2013.год.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ