На одржаном састанку делегације Синдиката српске полиције са министром Ивицом Дачићем председник синдиката Глишо Видовић упознао је министра Ивицу Дачића да је Главни одбор Синдиката српске полиције донео одлуку о раскидању Споразума о сарадњи и социјалном дијалогу који је потписан са министром 24.10.2012.године због не придржавања уговорених обавеза од стране МУП-а, односно појединаца на руководећим местима.

Председник Глишо Видовић истиче да је током прошле године министар Дачић показао вољу и жељу за сарадњом са овим синдикатом и да је имао задовољавајућу комуникацију са његовим сарадницима, али не и комуникацију са министром лично због његових обавеза као председника Владе Србије.

Међутим, добра комуникација не значи да је било и успешне равноправне сарадње у коме су решавани нагомилани проблеми, у главном нормативно-правне природе.

Синдикат је  потписивањем Споразума о сарадњи и социјалном дијалогу пружио руку послодавцу и желео да заједничким радом уреде нормативно-правна акта за добробит свих запослених, међутим испоставило се да је све било само фарса и продавање магле, односно куповина времена.

Правна неуређеност у МУП, доводи до великих злоупотреба како од стране функционера и официра полиције тако и обичних радника.

Очито је да некоме у Министарству иде у прилог да овакво хаотично стање остаје надаље и убудуће како би владала корупција, извлачење пара из буџета, разне малверзације и злоупотребе, и селективна примена закона на које смо одувек указивали.

Синдикат српске полиције, надаље не жели да Споразумом даје легитимитет одређеним високим функционерима и генералима полиције у својим нечасним радњама, корупцији и криминалу. Такође, не желимо да министра Дачића доводимо у непријатну ситуацију, јер се његов потпис на Споразуму не поштује, с обзиром да га неки руководиоци и генерали сматрају за министра без чврстог става и ауторитета.

Синдикат српске полиције ће у будућем раду наставити разговоре у циљу решавања проблема а за све уочене проблеме, редовно ћемо обавештавати јавност и државне органе у циљу санкционисања неправилности, кршења закона и људских и радничких права.

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан

Београд, 08.08.2013.год.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *