Skip to main content

ССП СГ Ивањица: Дијамантска плакета – Шампион солидарности!


Активисти Синдиката српске полиције у Ивањици су крајем 2015. године дошли на идеју да, у сарадњи са Црвеним крстом Ивањица, организују акцију добровољног давања крви у просторијама Полицијске станице Ивањица. За похвалу је то што је поменута акција одмах наишла на велику подршку руководилаца ПС Ивањица. Прва Акција добровољног давања крви је заказана за 09.02.2016. године.

Након тога дошло се на идеју да се у ПС Ивањица у организацији ССП и ЦК Ивањица организује два пута годишње Акција добровољног давања крви. Тако је одржано још две акције и то 18.01.2017. године и 28.09.2017. године. На поменуте три акције је прикупљено 71 јединица крви, а акцијама се укупно одазвало 84 особе. Акције добровољног давања крви су пропратили локални медији и међу њима ТВ „Голија“ којој се ССП захваљује.

Синдикат српске полиције је остварио контакт са Хуманитарним удружењем запослених у Телекому Србије „У срцу“, које је подржало последњу акцију Добровољног давања крви. Црвени крст Ивањица и Синдикат српске полиције су најавили даљу сарадњу са ХУ „У срцу“ на пољу давалаштва крви. Следећа Акција добровољног давања крви у организацији Црвеног крста Ивањица и Синдиката српске полиције, уз подршку ХУ „У срцу“, је заказана за 18.01.2018. године. Наше мало неком значи много, некоме чак и људски живот. Није тешко бити хуман.

Као круна овог двогодишњег рада дошло је то да је члан ГО ССП Оцокољић Дарко, који је испред ССП и организовао поменуте акције са Црвеним крстом, од стране Црвеног крста Ивањица, као потпредседник комисије за добровољно давање крви, одређен да испред делегације ЦК Ивањица дана 15.12.2017. године присуствује традиционалном новогодишњем пријему у свечаној сали Скупштине града Београда, који сваке године организује Институт за трансфузију крви Србије. Том приликом је Оцокољић Дарку испред ЦК Ивањица уручена „Дијамантска плакета – Шампион солидарности за успешну организацију и резултате у Зимској и Летњој кампањи добровољног давања крви“. Још један мотив више да Синдикат српске полиције још више ради на пољу давалаштва крви.

Служба за информисање ССП