Skip to main content

ССП тражи хитан састанак са Александром Вучићем


SNS_4Време пролази, решења за колеге са АП Косово и Метохија и даље нема, политичари су заокупирани парламентарним изборима док Жалбена комисија Владе Републике Србије мудро ћути. Држава ћути, политичари ћуте, министар Дачић ћути. Наше колеге не могу ћутати, ми не можемо ћутати, позвали смо Александра Вучића да засуче рукаве и реши проблем. Хоће ли моћи, хоће ли желети, остаје нам да видимо!

ХИТНО!

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Првом потпредседнику владе, господину Александру Вучићу

 Б е о г р а д

 Поштовани господине Вучићу,

Синдикат српске полиције у више наврата покушао је да реши проблем који је настао Закључком владе 05 Број 11-10643/2013 од 9. децембра 2013.године и Уредбом Владе о условима за остваривање права на посебну пензију запослених у Министарству унутрашњих послова на територији АП Косово и Метохија 05 Број: 110-11250/13 од 25. децембра 2013. године.

Пре око месец дана, на инсистирање овог Синдиката у Министарству унутрашњих послова одржан је састанак са премијером и министром Ивицом Дачићем, министром Александром Вулином, Генералним секретаром Скупштине Србије Вељком Одаловићем, државним секретарима Владимиром Божовићем и Вањом Вукићем као и са другим представницима МУП-а.

Сматрамо да до решења проблема није дошло, пре свега због Ваше одсутности.

Током састанка, било је очигледно да премијер и министар Ивица Дачић није у могућности да самостално доноси одлуке, односно да преговорима дођемо до компромисног решења проблема.

С обзиром да су решења о престанку радног односа запослених у МУП који живе на територији АП КиМ донета мимо закона и Устава Србије и да ових дана очекујемо одлуку Жалбене комисије Владе о исходу предатих жалби, сматрам да је неопходно да се што пре састанемо и пронађемо задовољавајуће решење овог проблема.

С тим у вези, молим Вас да прихватите позив Синдиката српске полиције и у наредних 7 дана пронађете време за заједнички састанак.

Надлежна особа или служба за организовање састанка може ме контактирати на телефон 064/800-55-00 Глишо Видовић или позвати на 064/800-55-95 Драган Жебељан.

 С поштовањем,

Број: 2437-01/14
У Београду, 18.02.2014.године

Председник
Глишо Видовић

2014-02-18 Састанак са Александром Вучићем


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ