Делегација Синдиката српске полиције извршила је 10.01.2013.године  посету граничном прелазу Беркасово према Хрватској и уверила се у нехумане услове рада запослених. Делегацију ССП чинили су Глишо Видовић председник ССП, Ненад Љубишић члан ГО и председник СГ Нови Сад,  Драган Жебељан портпарол ССП и председник СГ Београ, као и друге колеге. Радислав Мијатовић,  домаћин и председник СГ Шид са својим сарадницима у повео је госте у обилазак.

Граничног прелаза за погранични саобраћај „Беркасово“

На граничном прелазу нема никакве инфраструктуре. На прелазу постоји једна рампа на коловозу за улазну и излазну саобраћајну траку. Прелаз почиње са радом у 06:00 часова. Рампа се по завршетку смене у летњем периоду закључава у 20:00 часова, а у зимском периоду у 18:00 часова.

Сопственим ангажовањем радника Станице граничне полиције Шид направљен је пољски тоалет за потребе полицијских службеника који раде на овом прелазу.

Евидентирани проблеми:
–          недостаје електрична енергија;
–          недостаје текућа пијаћа вода;
–          недостаје топла вода;
–          недостаје надстрешница;
–          недостаје радио или телефонска мрежа;
–          недостаје информатичка опрема;
–          неуслован и неадекватан радни простор;
–          проблем са грејањем;
–          недостатак људства и др.

Материјал и затечено стање приликом обиласка објекта послужиће нам за даљу активност према послодавцу и наредне састанке са начелником УГП Ненадом Бановићем и његовим сарадницима.

Comments

  1. ne bi bilo lose da delegacija dodje u obilazak PU Prijepolje i da obidje radno mesto kod eparhijskoh dvora. pored svega nabrojanog ovde nema ni objekat, ni nastresica, nikakav toalet, a ni stolica gde moze da se odmori…. znaci ima sve gore od gorega… MISLITE O TOME!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *