Skip to main content

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ АКАДЕМАЦА


Београд, 27.12.2017. године, – Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић организовао је свечани пријем у службу 140 свршених студената Криминалистичко-полицијске академије.

Након што је ове године запослено чак 617 младих полицијских службеника, свршених студената КПА и полазника Центра за основну полицијску обуку, министарство наставља да подмлађује снаге. Континуираним пријемом дипломаца који су својим знањем, квалитетом и трудом заслужили да буду део тима МУП диплома КПА поново добија на значају. Носиоци дипломе КПА, после неколико година чекања, добијају прилику да раде и усавршавају се, да стечена знања примене у пракси. А кроз систем каријерног напредовања и нови систем оцењивања рада запослених имају могућност бољег професионалног развоја и напредовања.

МУП Србије и КПА склопили су споразум о пословној сарадњи чиме се обезбеђује планско школовање студената по пројектованим потребама МУП. Тиме ће коначно бити превазиђен, раније стечени, негативни имиџ КПА која је школовала кадрове, како се то често могло чути, за потребе приватних фирми и попуну места на заводу за незапослене.

Синдикат српске полиције подржава запошљавање младих школованих људи што води ефикаснијем раду министарства у целини. Верујемо да ће томе допринети и предвиђена измена законских одредби у погледу услова за одлазак у превремену пензију полицијских службеника.

 Служба за информисање ССП
Миле Лазаревић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ