Skip to main content

Сви у Лесковац на протестни скуп!


Синдикат српске полиције позива све запослене у Министарству унутрашњих послова, да се придруже протестном скупу који ће се одржати у Лесковцу 21.12.2012.године са почетком у 11:59 сати.
Протестни скуп ће бити опомена и изражено незадовољство и огорчење усмерено према послодавцу, челницима Министарства унутрашњих послова, Министарства правде  и свима онима који нису учинили ништа да се са улица смањи криминал, и да се сви грађани Србије као и полицајци осећају сигурно и безбедно.

Окупићемо се због тога што је од доласка на место министра Ивице Дачића, до данас девет полицијских службеника погинуло на дужности. И ако смо свесни да је полицијски посао тежак и да носи велики ризик, не можемо прихватити да ништа конкретно није урађено на кривично-правној заштити, обуци и опремању редовном униформом и заштитним средствима, осим што су на свакој сахрани давана обећања! Таква обећања као да су долазила од оних лица који то очекују од неког изнад њих, односно они као да су представници радника или синдиката, занемарујући да су у ствари они ти који налажу мере и управљају радом полиције или државе.
Нама је доста тих прича, таквих старешина и политичара који дођу на сахранама полицајаца да би нам причали о тешким условима рада и ризику који носи наш посао, лицемерно причајући како је безбедност грађана на високом нивоу а притом полицајци гину или бивају повређени и задобијају професионалне болесни јер немају основне услове за рад, униформу и заштитна средства.
Изговора нема, и не може га бити јер сви добро знамо да школовање полицајаца кошта пар хиљада евра, и онда неко каже да нема новца за панцир или промену закона, а то не кошта ништа. Сви знамо у каквим се луксузним возилима возе политичари и челници МУП и њихови миљеници или миљенице.
Господо, пара има, одрекните се лукзуза и делите терет кризе са обичним и сиромашним грађанима, продајте луксузне аутомобиле и купите полицији униформу и заштитну опрему!
Јасно је да оправдања нема, питање је само ко носи на рукама крв наших палих хероја? Колико ће нас још пасти због неодговорности државног врха, односно менаџмента МУП и да ли ће нешто да се промени? Или ћемо се видети на некој наредној сахрани са истим обећањима…
Подсећамо, у полицији се од обећања не живи – у полицији се од обећања постаје мртав херој!
Придружите се протесту у Лесковцу, дођите да им покажемо све нас који ћемо једног дана бити наредни мртви хероји ако нешто конкретно не учине. Дођите да их питамо знају ли, или им можда није  битно чијој ће мајци, супрузи или детету предати следећу државну заставу са одра! 

Број:  152и/012
Београд, 19.12.2012. године

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган 
Жебељан


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ