Skip to main content

У посети повређеном колеги Саши Митићу из Лесковца


Делегација Синдиката српске полиције (ССП) на челу са председником синдикалне групе Лесковац – Срђаном Јовићем посетила је повређеног полицајца Сашу Митића у Лесковачкој Болници који је задобио теште телесне повреде у виду прелома стопала леве ноге. Митићу су пренети поздрави колега и чланова ССП уз жељу за брз опоравак.
Подесетимо, напад на полицајца Сашу Митића радник ПУ Лесковац догодио се 21.06.2012.године око 12,40 часова у Булевару Ослобођења у Лесковцу када је полицајац покушао да упозори нападача да уклони непрописно паркирани аутомобил.

Полицајац Саша Митић је од Драгана Д. затражио документа, али је вербално нападнут речима: „ Ти ћеш да ми кажеш да је забрањено, сад ћу да ти дам ја документа“. Затим је сео у возило, стартовао мотор, убацио у назад и покушао да изађе са места где је био паркиран али му то није успело јер је иза њега на коловозу био паркиран „Паук“. Када је видео да не може да изађе, Драгана Д. је покушао да изађе напред на тај начин што је дао гас и кренуо унапред, ударио саобраћајног полицајца а након тога му и прешао преко левог стопала. Због задобијених повреда саобраћајац је пао на тротоар, након тога Драган Д. је своје возило вратио уназад и тако ослободио ногу полицајца даљег притиска на стопало.
Повређени полицајац је возилом хитне службе пребачен до Ургентног центра лесковачке болнице где је хоспитализован.
Убрзо затим, лесковачка полиција лишила је слободе и одредила задржавање Драгану Д. (44) из Лесковца , због постојања основане сумње да је извршио кривично дело спречавања службеног лица у вршењу службене радње.
Драган Д. је лесковачкој саобраћајној полицији познат као један од оних учесника у саобраћају који не поштују саобраћајне прописе па је због тога више пута и кажњаван.
Синдикат српске полиције најоштрије осуђује бахато и безобзирно понашање свих оних који се дрзну да нападну или спрече представнике закона у вршењу службене дужности. Од независног судства, очекујемо да се Драган Д. у поступку примерно казни и буде пример свима онима који се дрзну да спрече или нападну представнике закона у обављању службене дужности. У противном, доћићемо у ситуацију да полицајци осете правну несигурност и небригу државе, посебно у ситуацијама када треба да спроводе закон, одржавају стабилан јавни ред и мир или заштите јавну или приватну имовину а пре свега животе других.
Број: 87и/012
Београд, 24.јун 2012.године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ