Skip to main content

У посети ПС Рашка и безбедносном пункту према Јарињу


Краљево – 7.12.2012.године.

Делегација Синдиката српске полиције Глишо Видовић, председник синдиката и Драган Жебељан портпалол и председник СГ Београд, посетили су ПУ Краљево и извршили обилазак терена према КиМ а због могућег сукоба (како су неки медији пренели) са србима са Јариња.
Обилазак је започео у 9 часова, састанком са начелником ПУ Краљево Богољубом Живковићем који нам је остварио контакт и омогућио приступ безбедносном пункту Рудница, будућем месту интегрисаног прелаза између централне Србије и КиМ према Јарињу, бази жандармерије на Рудници и  алтернативном  прелазу Батњик према месту Тресава ка КиМ. Састанку са начелником Живковићем присуствовао је и председник СГ Краљево, Небојша Такносић. По завршетку састанка, пут је настављен ка Рашкој.
По хитној одлуци Главног одбора ССП, за све полицијске службенике полиције и жандармерије, који су ангажовани на безбедносном пункту Рудница, будућем месту интегрисаног прелаза  према Јарињу, бази жандармерије на Рудници и  алтернативном  прелазу Батњик, набављено је о трошку нашег синдиката 100 пљескавица, 100 бочица Кока-коле, минералне воде, а за Жандарме цигарете, с обзиром да они имају обезбеђену кувану исхрану и пиће.
Ивица Кошанин председник СГ Рашка, дочекао је делегацију ССП у Рашкој, организовао и реализовао комплетну набавку хране, пића и цигарета које смо поделили као мали  знак пажње колегама на терену.
Фотографије са обиласка можете погледати у фото галерији.
[flagallery gid=10 name=Gallery]

Неопходно је истаћи да је циљ посете био потпуно оправдан и сврсисходан, делегација ССП упозната је са реалним проблемима са којима се суочајаву запослени због специфичности посла и виђењу унапређењу рада.
На велику срећу, неосноване приче које су пласиране путем медија да постоји тензија и могућ сукоб грађана и полиције на пункту према Јарињу потпуно је неоправдан. Слика на лицу места сасвим је супротна од оне коју су поједини неодговорни медији пласирали, да је жандармерија у пуној опреми за разбијање демонстраната спрмна да делује, да су ангажоване интервентне снаге полиције за разбијање протеста и да су поделе очигледна а полицајци називани издајницима и батинашима.
Истина је да грађани са КиМ и полицајци нормално комуницирају, да нема напетости и тензија, да су многи рођаци и родитељи полицајаца са КиМ на протесту, да се сви скупа греју поред ватре и да је полиција србије део народа и уз народ, и да су тамо да би осигурали стабилан јавни ред и мир и спречили евентуалне проблеме и ексцесе од неких центара моћи којима је било у циљу да створе проблем а полицајце представе као батинаше и издајнике националних интереса. Мудром политиком државног врха и способним старешина на терену, у томе нису успели.
Морамо истаћи да су колеге полицајци били  видно изненађени посетом Синдиката српске полиције те истичу да је овај синдикат једини који је дошао у обилазак и показао интересовање за специфичан начин рада и проблеме а којима се запослени сусрећу.
Председник ССП Глишо Видовић, поздравио је колеге, захвалио им се на сарадњи и гостопримству. Посебно позитиван утисак оставио је колега, из одељењу полиције Горан Бакуља и Ивица Кошанин председник СГ Рашка и домаћин у обиласку.
Синдикат српске полиције, у будуће наставиће рад у решавању проблема које имају запослени у ПС Рашка.
О даљим предузетим мерама и радњама бићете благовремено информисани.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ