Skip to main content

У Севојну повређен полицајац на дужности


Припадник полиције Душан Ж. (1988.) радник ПИ Ужице задобио је ноћас лаке телесне повреде приликом интервенције у Севојну.

Патрола полиције Петар Н. и Душан Ж., ноћас су интервенисали испред угоститељског објекта „Аут кафе“ у Севојну у циљу спречавања нарушавања ЈРМ тучом лица Мирослава Л.  (1989) и Милосава Ј. (1995) из Севојна.

Приликом утврђивања идентитета, Мирослав Л. је без икаквог повода затвореном шаком у пределу носа ударио полицијског службеника Душана Ж. радника ПИ Ужице.

 Полицијски службеници су уз употребу физичке снаге (кључ на лакту) савладали, Мирослав Л.  везали службеним лисицама и довели у службене просторије ПО Севојно. У службеним просторијама ПО Севојно Мирослав Л.  је вређао и претио пол.службенику Душану Ж. као и раднике СХП, др.Веру Т. и медицинску сестру Раду Ћ.

 Полицијском службенику Душану Ж. пружена је лекарска помоћ у болници Ужице где је дежурни лекар констатовао да се ради о лакој телесној повреди у виду прелома носних костију без размакнућа.

О догађају обавештен је ОЈТ Драган М. који се изјаснио да се у радњама Мирослава Л. стиче обележје кривичног дела напад на службено лице у вршењу службене дужности из чл.323. ст.2. КЗ.

У 01:59 часова према Мирослав Л.  је на основу члана 53.ст.1. Закона о полицији донето решење о задржавању, против њега је поднета кривична пријава за напад на службено лице у обављању службене радње.

Синдикат српске полиције најоштрије осућује сваки вид напада и спречавања  полицијских службеника у обављању службене радње и захтева да се таква лица примерно казне, као што је то случај у другим земљама света.

Благом казненом политиком, условним казнама или нагодбом дошли смо до тешке ситуације да су напади на полицију свакодневна појава јер се насилни грађани не плаше закона и санкције односно казне.

 Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан

 Београд, 23.08.2013.год.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ