Skip to main content

У УПИС-у непоштују Закон о полицији и ПКУ!?


Сектор финансија, људских ресурса и заједничких послова, Управа за послове исхране и смештаја, упутила је ССП одговор на наводе о могућем непоштовању ПКУ.
Одговор можете прочитати на фотографијама:

Министарство унутрашњих послова
 Сектор финансија, људских ресурса и заједничких послова
–          Помоћнику министра и начелнику Сектора – Жељку Којићу
 ПРЕДМЕТ:  Непоштовање Закона о полицији и ПКУ
Поштовани господине Којићу,
У име симпатизера и чланова Синдиката српске полиције дужност ми је да Вас информишем и обавестим да се у Управи за послове исхране и смештаја не поштује Закон о полицији и Посебни колективни уговор.
Запосленици Министарства унутрашњих послова Републике Србије, распоређени у Управи за послове исхране и смештаја и даље не остварују законско право да им се плаћа рад у сменама, прековремени рад и рад на државне празнике.
Пре свега истичемо да ово право не остварују радници који обављају послове рецепционара у објектима самачког смештаја и други радници, посебно јер се обим послова повећава одласком дела радника у пансиону „Београд“ ДСД Бечићи.
С тим у вези, молимо Вас да у складу са вашим овлашћењима и функцијом коју обављате, под хитно утврдите одговорност лица која вашим радницима ускраћују законски загарантована права, против њих предузмете законске санкције а радницима омогућите остварење загарантованих права.
У противном, Синдикат српске полиције ће у складу са законима, учинити све да заштити права свих радника Министарства унутрашњих послова, што и јесте обавеза синдиката.

С поштовањем,

Председник синдиката
Глишо Видовић

Број: 1120-01/12
Београд, 03.08.2012.године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ