Skip to main content

У Ужицу на фудбалској утакмици повређен полицајац


Ужице – На јучерашњој фудбалској утакмици, између ФК Слобода из Ужица и ФК Војводина из Новог Сада, пред крај меча, на јужној трибини, намењеној гостујућим навијачима, дошло је до сукоба између навијачке групе „Фирма“ и полиције.
Сукоб се догодио тако што је један од навијача покушао да са трибине стадиона уђе на терен. Полиција је интервенисала у намери да га спречи, затим је група од око 20 навијача Фирме искористила прилику, напала полицију и изазвала сукоб.
Полицајац Етемовић Абиз из ПУ Пријепоље,  задобио је повреде у пределу главе у потиљачном делу у виду расекотина. Полицајац је нападнут је с леђа и ударен више пута металном копчом каиша за панталоне.
Повређеном полицајцу указана је лекарска помоћ, повреде су саниране, а лекарска интервенција је завршена тако што је полицајац завршио са три копче на глави.
Због основане сумње да је напао и повредио полицајца, у просторије полиције приведен је Летић Ђорђе (1991) из Новог Сада,  коме је одређено полицијско задржавање.
Синдикат српске полиције најоштрије осуђује овај и сваки други, ничим изазван, напад на полицију, на спортским такмичењима и манифестацијама и захтева од реформисаног и независног судства да у скраћеном поступку, изгреднике и нападаче примерено казни у складу са Законом о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама.
На жалост, стиче се утисак да се поменути закон у пракси не спроводи на задовољавајући начин. И даље, Хулигани под заштитом или окриљем навијачких група остају некажњени или се судски спорови одуговлаче те се сврха запрећених законских казни обесмишљава.
Управо због тога, синдикат српске полиције тражи да се сваки изгредник на спортским приредбама у скраћеном поступку процесуира и примерно казни.
Наш интерес је да сви грађани на спортске приредбе одлазе ради уживања у спорту, да са собом поведу своју малолетну децу, а не да би присуствовали или били део нереда и сукоба које изазивају хулигани.
Број: 123и/012
Београд, 08.10.2012. године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ