Skip to main content

Вањи Вукићу: Да ли је господин онај који не држи своју реч?


Vanja VukicПоштовани господине Вукићу,

На Ваш позив, одржали смо састанак 07.10.2013.године којем су присуствовали Жељко Веселиновић, Драган Жебељан, Слободанка Топић, Ви и Ја.  Састанак се односио на план уштеда у Министарству.

Том приликом, начелно смо се договорили за неке од предложених мера штедње те је договор био да се одржи састанак са свим синдикатима како би и други дали своје мишљење и како би се сачиниле депеше које би се упутиле на терен.

С тим у Вези, дужност ми је да Вас обавестим да редослед и начин поступања у вези сачињавања и прихватања депеша није испоштован и да су упућене депеше (неке од  њих су чак и у супротности за законима) упућене на терен са министровим потписом.

По старом добром обичају, Ваша реч коју сте нам дали, није испоштована, није било заједничког састанка са свим представницима синдиката, депеше су на терен отишле мимо предходног упознавања и сагласности свих синдиката, текст је драстично мењан, а врхунац свега је то што и до данас, службено нисам упознат, нити је било ко од мојих сарадника упознат са садржајем депеша. Договор је био, да сви синдикати у Министарству добију депеше.

Господине Вукићу, Ви немате слободу да манипулишете било којим синдикатом у Министарству, па ни Синдикатом српске полиције. Прави господин и високи функционер мора држати задату реч уколико жели да га било ко поштује. С тога, ако желите да оправдате функцију на којој се налазите, и ако желите да Вас и у будуће ословљавамо господином, од Вас очекујемо да се тако и понашате.

Поштовање се у Синдикату српске полиције не стиче и не подразумева добијањем функције, без заслуга, већ коректним партнерским односима, делима, а пре свега искреношћу и узајамним поверењем и поштовањем.

С поштовањем,

 Председник
 Глишо Видовић

Ужице, 31.10.2013. године

2013-10-31 Допис Вукићу у вези депеше о уштедама и о договореном


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ