Република Србија  
Министарство унутрашњих послова  
Кабинет министра, шефу  
ПРЕДМЕТ: Захтев и тражење информација у вези систематизације
Поштовани,
С обзиром да је на снагу ступила нова систематизација радних места у МУП а да овај синдикат нисте упознали са битним променама статуса запослених сходно Члану 209. Закона о раду, обраћамо Вам се за захтевом да се председнику Синдиката српске полиције и члановима Главног одбора омогући увид у сва акта која се односе на систематизацију радних места.
Упознати смо са чињеницом да је документ степенован ознаком тајности и да се документ не може дати на увид сваком лицу, те стога истичемо да су председник синдиката и чланови Главног одбора полицијски службеници и да не би требало да постоје сметње безбедносног ризика и сметњи да у погледу поузданости.
Без обзира на горе изнето, захтевамо да надлежни орган изврше безбедносне провере за лица која би приступала подацима сходно Закону о тајности података (Члан 2, тачка 8.) и правилима и да се омогући увид у тражена документа.
Док се поступак безбедносних провера не заврши, тражимо информације које садржи систематизација и то:
На који начин и како је регулисана бенефицираност за све категорије радних места и статуса у МУП?
Посебно нас интересује статус радника који су распоређени на пословима писарнице-архиве (у ком су статусу?).
С поштовањем,
Председник
Глишо Видовић

Comments

  1. I sta bi na kraju sto se tice sistematizacije, da li je izasla jer me zanima da li je bilo prosirenja radnih mesta, postoje neka radna mesta kao sto su motor presretac koja se ne vode nigde i za koja sam se raspitivao ali sam dobijao odgovor : *To su jaka radna mesta, ima u sistematizaciji ali jos niko nije video, ljude koji su trenutno na tim radnim mestima je postavio Simic licno, trebalo bi da dodje do prosirenja ali za sada nista.* Mene zanima kad cu moci biti obavesten o toj sistematizaciji i znati koliko je potrebno ljudi na tom radnom mestu? Hvala unapred.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *