Skip to main content

Закона о амнестији не доприноси поверењу грађана у државу


Усвојени Закон о амнестији по којем ће се Урош Мишић и други осуђени насилници и криминалци наћи на слободи, не доприноси подизању поверења грађана у државу и њене институције.
Председник Синдиката српске полиције, Глишо Видовић најоштрије осуђује могућност да се Урош Мишић и сви други правоснажно осуђеници затвореници, који служе затворске казне због напада на полицију, амнестирају и нађу на слободи.

„Могу се сложити да се амнестирају затвореници који су учинили неко кривично дело из нехата или крајње нужде, али да се амнестирају насилници који су то чинили са намером и умишљајем да повреде полицајце -представнике државе, то не могу да схватим.“ – Истиче Глишо Видовић.

Образложење да су затворски капацитети мали, да држава нема пара да храни затворенике и да су јој на трошку, намеће логично питање, која је сврха изречене казне и кажњавања?
Полицијски службеници згрожени су чињеницом да ће се многи затвореници који су ометали или нападали полицајце на дужности, као што је то учинио и Урош Мишић, наћи на слободи. Питамо се, да ли је то порука свима нама који радимо за државу и грађане, да убудуће окрећемо главу и не улазимо у сукобе са криминалцима и насилницима, да не рескирамо свој живот и не угрожавамо здравље, с обзиром да ће се таква лица на крају бити амнестирана?
Да ли је то порука грађанима, да свако свакога може да претуче, да ће мало провести у затвору а затим бити амнестиран?
„Сматрам да уколико држава жели да уштеди, нека то учини на други начин, нека смањи привилегије политичарима, укине луксузне службене аутомобиле, смањи обезбеђење и уведе ред у трошење пара пореских обвезника, уместо што на улицу враћа криминалце и насилнике.“ – Истиче Видовић.

 Портпарол
Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан

Број: 134и/012
Београд, 10.11.2012. године
 


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ