Сведоци смо да се због нарушеног система субординације у Министарству унутрашњих послова Републике Србије, на територији Полицијске управе Ниш интензивирају криминалне активности које су се синоћ испољиле у оружаном обрачуну у самом центру града.
Синдикат српске полиције (ССП) је више пута до сада захтевао од надлежних да изнађу решење и поставе начелнике у ПУ Ниш и Нови Сада. Међутим, и поред јавног обећања министра Ивице Дачића резултата и даље нема што намеће питања:

“Ко и како управља овим министарством ако није у стању да од 47.000 запослених одабере квалитетне кадрове за место начелника полицијских управа? Или се противно Уставу тражи политичка припадност, подобност  и послушност  док се стручност и професионализам ставља у други план?”
По ко зна који пут, апелујемо на министра Ивицу Дачића да се договори са директором полиције и хитно поставе првог човека нишке полиције који ће бити одговоран за успостављање ефикасне стратегије и оперативног плана за разбијање очигледно оперативних спољних криминалних група и тек створених у Нишавском округу.
Сматрамо да грађани не смеју трпети последице несавесности државне управе, лоше организације или политичких неслагања који су све очитији у Министарству унутрашњих послова Републике Србије.

Comments

  1. Daleko je od toga da su te grupe novostvorene, i vrapci u Nisu znaju i za Ajkulu i Sicu i Ljubu Labuda i Pesketa itd a i za koje klanove “rade”, i umesanost bivsih nacelnika za narkomaniju Golubovica i Kovaca i mnogih drugih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *