Skip to main content

Зашто МУП не поштује свој грб и ћирилично писмо?


Поштовани господине Дачићу,

У објектима Министарства унутрашњих послова постављени су плакати и деле се леци „Представљање концепта модерног управљања људским ресурсима у МУП“.

Плакати и леци штампани су латиничним писмом што је противно Члану 1. став 2. Закона о службеној употреби језика и писма („Сл. гласник РС“, бр. 45/91, 53/93, 67/93, 48/94, 101/2005 – др. закон и 30/2010).

На првој – насловној страни летка одштампан је правно непостојећи грб Министарства унутрашњих послова Републике Србије, односно грб који није дефинисан ни једним правним актом, односно није усвојен.

На доњој бордури светло плаве боје пише натпис „Сазнајте више на вашем интранет сајту“ што читаоца  наводи на логично питање који је то „мој интранет сајт“? Односно, ако се мислило на интранет сајт министарства, намеће се питање како ће сви они који немају приступ интранету моћи да виде „нешто више о пројекту“.

С тим у вези, молим Вас да утврдите одговорност за лица која су прекршила Закон о службеној употреби језика и писма, употребом латиничног писма и дала овлашћење за штампање плаката и летака са непостојећим грбом Министарства унутрашњих послова.

Такође, молимо Вас да нас детаљно обавестите о овом пројекту као и о исходу утврђивања одговорности (подизања дисциплинске пријаве) за одговорна лица која су дала сагласност за израду и дистрибуцију предметних летака и плаката.

С поштовањем,

Председник синдиката
Глишо Видовић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ