Skip to main content

Завршена пета конвенција ССФ у Ужицу


PC-P1020317Пета по реду Конвенција Српског синдикалног фронта одржана је у Ужицу. Учесници  су поручили да се неће помирити са предложеним изменама Закона о раду и да ће се борити до краја свим средствима да се он не усвоји и не донесе.  Следи прикупљања потписа за референдум, јер је измена закона постала референдумско питање.

Конвенцију у Ужицу је отворио Глишо Видовић, председник Синдиката српске полиције и домаћин скупа. Он је казао да се предлог закона мора оспорити по сваку цену,  зато што је  прављен од стране  тајкуна и да је против интереса радника.

Поред Видовића, присутнима су се обратили у и лидери синдиката чланица ССФ – Ивица Цветановић, председник Конфедерације слободних синдиката, Драган Матић, председник Индустријског синдиката, Биљана Диковић новинар и књижевник, као и регионални повереници синдиката чланица ССФ.

Дејан Матић, председник Индустријског синдиката Србије изнео је запажање да понашање премијера Ивице Дачића, иначе редседника Социјалистичке партије Србије, све више личи на СуперХИКа лика из стрипа Алан Форд. СуперХИК кажњава и отима од сиромашних да би делио богатима. Новим Законом о раду, управо ће се то десити, осиромашени ће још више сиромашити док ће богаташи бити још богатији.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ