Skip to main content

Због путних трошкова желе да је се реше!


ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА ЗА ГРАД БЕОГРАД
Начелнику – Стевану Бјелићу

Поштовани господине Бјелићу,

Чланица Синдиката српске полиције, Соња Влајковић ЈМБГ: ***********, радница Министарства унутрашњих послова распоређена на радном месту Оперативна и регистрациона крим.техника у ОУП Липљан, решењем 01. Број 120-5329/01 од 16.10.2001.године, није добила никакво адекватно решење о распоређивању у складу са новом систематизацијом.

Од 2009.године без икаквог решења о распоређивању, или упућивању обавља послове криминалистичког техничара у ПС Вождовац – Београд. Предходно је завршила курс криминалистичке технике и издато јој је уверење 05/5 Број: 151-26/09-4 од 29.06.2009.године.

За време обављања службе у ПС Вождовац није кажњавана нити дисциплински осуђивана.

Соња Влајковић је у уторак 26.02.2013.године послала два акта Полицијској управи за град Београд, начелнику управе за људске ресурсе и начелнику Управе криминалистичке полиције и тражила да буде распоређена на место које одговара њеној стручној спреми у статусу ОСЛ, с обзиром да од 2001. године нема правно валидно решење о распоређивању. То значи да не добија листић за плату нити може да узме робу преко административне забране и сл.

Због тога што се писменим путем обратила и тражила решење проблема, 27.02.2013.године позвана на разговор код начелника Славка Павловића где је присуствовала и Мирјана Божовић заменик начелника криминалистичко техничког центра Београд, и том приликом сазнала да је стигао предлог Горана Мијовића шефа ОЗСК ПС ВОждовац за престанак њеног радног ангажовања тј. да се врати у матичну јединицу ПС Приштина.

Предходно, у више наврата Горан Мијовић је у неформалном разговору показао интересовање и питао Соњу Влајковић да ли би се одрекла путних трошкова ако би добила валидно решење о распоређивању у ПС Вождовац, рекао да ће да је прати и види дали стварно путује до Баточине или живи у Београду.

Соња истиче да је пријављена са местом пребивалишта у Београду само због здравственог осигурања да може да се лечи у Београду с обзиром да је са КиМ, са боравиштем је у Баточини и живи са родитељима и редовно путује за Београд.

Соња Влајковић није удата али има приватан живот и озбиљну везу са момком који живи у Раковици, те је нормално да ван радног времена проводи са њим у Београду, али не живе заједно. Заједнички планирају брак до краја године.

Због свега изнетог, молим Вас благовремено реагујете у овом случају и не дозволите кршење закона и нељудско понашање одређених старешина према нашој чланици  Соњи Влајковић.

Пре свега сматрамо да став одређених старешина у ПС Вождовац није правилан  у делу навода који се односи да за надаље нема потребе за радним ангажовањем крим. техничара Соње Влајковић с обзиром на велику проблематику на терену и обимног посла који се обавља.

Сматрамо да предлог за престанак ангажовања Соња Влајковић није правилно утемељен и да је проблем настао једино због наплате путних трошкова и ничег вишег, пре свега чињеницом да Соња није кажњавана и да није имала негативне годишње оцене. Такође, представки грађана на њен рад није било. То довољно указује да нема ваљаних елемената да се колегиница удаљи из ПС Вождовац а по најмање да се Соња примора да сама нађе себи радно место како би остала, са роком до петка 01.03.2013.године. Такође, Славко Павловић јој је забранио да се обраћа било коме или упућује дописе по овом питању.

Ако се зна да у МУП нема оглашавања радних места, колегиница је остављена на нечију милост или немилост само због тога што је у складу законима наплаћивала путне трошкове.

Напомињемо да је Соња Влајковић поднела захтев за наплату путних трошкова од јула месеца 2012. године и да њени месечни трошкови износе око 13 хиљада динара. С тим што је прошлог месеца добила уплату од 22.900 динара и није упозната због чега је драстична разлика.

С обзиром да као начелник службе имате моћ и обавезу да реагујете у оваквим и сличним случајевима, молим Вас за хитно решење овог проблема.

С поштовањем,

Председник СГ Београд
Драган Жебељан


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ