Skip to main content

Жељку Којићу – Шта је то помоћни систем зарада у МУП?


УРГЕНЦИЈА!  Начелнику  Жељку Којићу

 ПРЕДМЕТ:  Помоћни систем зарада у МУП

 Господине Којићу,

Пре око два месеца тачније 14.03.2013.године примили сте акт 21-01/2013 од Синдиката српске полиције на који се нисте удостојили да одговорите. Тако безобзирним и перфидним начином усудили сте се да поставите себе у ситуацију да сте изнад закона, канцеларијског пословања и културе комуникације, на тај начин дајете јасну слику о себи да свој посао обављате крајње несавесно и немарно или да овај синдикат намерно покушавате да доведете у подређен положај.

Таквим Вашим понашањем, свесно настојите да угрозите рад синдиката а пре свега ниподаштавате и занемарујете потпис министра Дачића на Споразуму о сарадњи и социјалном дијалогу, што ће свакако утицати на даљу политику рада синдиката према послодавцу, за шта сте у највећем делу лично Ви одговорни својим радом односно нерадом.

 С тим у вези, и даље инсистирамо на одговору:

На одржаном састанку радне групе поводом преиспитивања репрезентативности Полицијског синдиката Србије, 13.03.2013.године колега Драго Бјелица изнео је податак да у Министарству унутрашњих послова постоје два система за обрачун зарада.

Молим Вас за појашњење и одговор о каквом се Помоћном систему зарада у МУП ради

– којим поводом је успостављен и чему служи;
– која категорија запослених се налази на том систему;
– који је то број запослених који се налази на том систему;
– да ли свaка подручна ПУ поседује такав помоћни систем, или се он налази у седишту МУП.

Председник СГ Београд
Драган Жебељан

 


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ