Skip to main content

Знамо ли који полицајац шурује са ухапшеним тајкуном Богићевићем!?


10422393_749715441789758_9077176678238064556_nБеоград, 01.12.2014. – Можда за дневни лист „Информер “ постоје одређене тајне, али за нас професионалце, тајни нема, питање је само када ће то тајно постати јавно. Односно када ће, у ком тренутку и коме бити у интересу да те тајне јавно обелодани. Информер се у данашњем издању бави ухапшеним тајкуном Мирославом Богићевићем, власником „Фармакома“ и наводно најчуванијом тајном из истраге. Али њихова тајна, заправо и није тајна јер је о томе ССП писао још 03.10.2014.године у тексту „Нашем уваженом Директору“ (тачка 4.).

Заправо коју је то најчуванију тајну Информер у данашњем издању изнео јавно? Цитирамо: „За главног Богићевићевог заштитника вижаио је, кажу упућени, високи функционер полиције коме је тајкун запослио сина, дао му огромну плату и отплатио кредит за стан!?! Највећи заштитник му је био човек који је и дан-данас у самом врху српске полиције! Њему је Богићевић запослио сина, давао му је огромну плату а да овај скоро ништа није радио, а отплатио му је и комплетан кредит за стан…

SSP---Bogicevic-1

Тог већ далеког 10. октобра, ми смо директору полиције, господину Вељовићу упутили одтворено писмо и истакли следеће:

Господине директоре,

Са задовољством прихватајући Ваш позив да заједнички поделимо судбину народа, замолили бисмо Вас, да своју спремност за оно што се предложили покажете тако што ћете поделити судбину ваших потчињених полицајаца:

……

4. Омогућите и нашим синовима и кћерима да имају плату као што сте омогућили неким члановима Ваше породице. Плату од више хиљада евра, па макар и у Србији, не мора у Русији и не мора код Богићевића, и постаћете наш најомиљенији директор, доказаћете свима да сте заслужено два пута постављани у чин генерала.

…….

SSP---Bogicevic-2

Такође, зли језици говоре да млађаном татином сину никада није недостајао новац, да је уживао у луксузу, у најскупљим и најновијим мобилним телефонима, маркираној гардероби по последној моди, око њега увек је полицијско обезбеђење па чак и када је одлазио на одмор, рецимо на море у хотел Сплендид. Кажу да за новац није било проблема, па и зашто би, вероватно то није плаћала држава и порески обвезници. Од своје плате које је добијао од Богићевића могао је себи и полицијском обезбеђењу да приушти и скуп хотел. И ко је онда нама осталима крив кад нисмо способни за то? Нико, зато се и не жалимо! Верујем да би и ми желели да имамо тако способног оца или сина.  Или да нам је послодавац Богићевић који ће нам купити стан, јер од полиције то не можемо да очекујемо. И зашто нам они не би били узори у порофесионалном и моралном смислу, свима њима је добро! А нама? Како ми живомо? Кога то интересује….

Сада када смо утврдили да предметна информација није најстроже чувана тајна из истраге с обзиром да се о томе знало, причало и писало, намеће се питање зашто се о томе тек сада јавно пише у медијима? Посебно ако знамо коме је и којој политичкој опцији лист Информер наклоњен, са којим политичарима је близак и сл.

Одговор је логичан, кренула је медијска кампања! Прљавштине су почеле да излазе на површину у циљу припреме терена за смену, уцењујући или га мотивишући да се сам часно повуче са те незавидне позиције. Шта ће бити у наредном периоду, остаје нам да чекамо и да се надамо да ће се започела кампања завршити у складу са законом, новинарском етиком, на законит начина уместо нељудским ударцима испод појаса.

„Краљ је политички мртав, живео нови краљ!“

Служба за информисање ССП


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ