Gospodine Veljoviću,

Molimo Vas da se pod hitno izjasnite na okolnosti koje je dnevni list „Kurir“ izneo u svom elektronskom izdanju od 14.09.2013. godine i u nekim kasnijim brojevima, a koji se odnose na krivičnu prijavu koju su radnici UKP Nebojša Trbović i Dejan Tripković podneli 17. juna 2009. godine Okružnom javnom tužilaštvu protiv Biorac Gorana, Milorada Veljovića, Rodoljuba Milovića i dr.

Podsećamo Vas da u toj krivičnoj prijavi stoji, između ostalog, da postoji osnovana sumnja da su visoki funkcioneri MUP, među kojima ste i Vi, umešani u korupciju i malverzacije sa imovinom MUP-a u višemilionskoj vrednosti, a što ste Vi navodno zataškali, pa se čak navodi da je i jedan deo te imovine završio kod Vašeg sina koji je pokazao nameru da tu imovinu MUP proda.

Navedena informacija, potkrepljena kopijom navodne krivične prijave, izazvala je veliko uznemirenje među policijskim službenicima i drugim zaposlenima u Ministarstvu i stavila ih u nedoumicu, jer nikakve zvanične konkretne reakcije iz Ministarstva nije bilo.

Ovde postoje tri mogućnosti:

  1. Krivična prijava postoji, a navodi iz pomenute krivične prijave su tačni. U tom slučaju lica za koje postoji osnovna sumnja da su počinili krivično u najmau ruku moraju biti suspendovani sa posla i treba tražiti od tužilštva da dalje procesuira krivičnu prijavu,
  2. Krivična prijava postoji, a navodi iz krivične prijave koju su podneli operativni radnici UKP nisu tačni. U tom slučaju su operativni radnici počinili krivično delo i u skladu sa tim ih treba krivično goniti,
  3. Krivičnu prijavu su „izmislili“ novinari i odgovorna lica u „Kuriru“. U tom slučaju oni podležu krivičnoj odgovornosti.

Smatramo da je u interesu javnosti i u interesu svih zaposlenih u Ministarstvu, neophodno da se izjasnite na navedene okolnosti, jer nedostatak pravih informacija podstiče stvaranje glasina i atmosfere koja nije povoljna za rad policijskih službenika.

Takođe Vas molimo da nam pod hitno dostavite informaciju o tome šta ste Vi kao direktor preduzeli da se ispoštuje sudska odluka o vraćanju policijskih službenika Trbovića i Tripkovića na njihova radna mesta, odnosno da li je i ko, na bilo koji način sprečavao izvršenje sudske odluke.

S poštovanjem,

Predsednik
Glišo Vidović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.